Cum poţi obţine bani nerambursabili de la stat pentru a-ţi deschide o afacere
Programul de anul acesta beneficiază de un buget de aproape 30 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro), ceea ce înseamnă că cel puţin 700 de tineri români pot beneficia de finanţare.
Acesta este cel de-al şaselea an de funcţionare a programului SRL-D.
De la lansarea acestuia şi până în prezent au fost înfiinţate aproape 21.000 de SRL-D-uri. Cele mai mari dintre acestea au ajuns anul trecut la afaceri de peste 43 de milioane de lei.
Printre business-urile dezvoltate de tinerii antreprenori se numără domeniul auto şi comerţul: o mare parte din SRL-D-urile înfiinţate în ultimii ani având ca activitate fie transportul rutier de mărfuri, fie comerţul cu autoturisme.
Cine şi cum poate beneficia de finanţare
Se pot înscrie în program tinerii din România care nu au mai fost proprietari sau asociaţi în cadrul unui SRL până la depunerea solicitărilor. Un SRL-D poate fi înfiinţat de cel mult 5 întreprinzători.
Una dintre cele mai importante condiţii impuse în planul de afaceri este angajarea cu contract de muncă a cel puţin 2 salariaţi pe toată durata funcţionării sub formă de microîntreprindere. Un SRL-D îşi pierde statutul de microîntreprindere dacă obţine o cifră de afaceri anuală mai mare de 500.000 de euro. Pe de altă parte, angajatorii sunt scutiţi în cadrul acestui program de plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru cel mult patru salariaţi.
Mai multe detalii precum şi formularele necesare înscrierii puteţi găsi pe site-ul programului:
http://www.aippimm.ro/articol/programe/proiecte-proceduri-12mai2015/proiect-procedura-de-implementare-si-anexele-programului-pentru-stimularea-nfiin-355-259-rii-351-i-dezvolt-259-rii-micro-ntreprinderilor-de-c-259-tre-ntreprinz-259-torii-debutan-355-i-n-afaceri