Cum va deveni România furnizor de elicoptere chiar pentru ONU
"Am ales România pentru că am crezut că este cel mai bun loc să investim pentru acest produs. Avem o relație de durată cu România în câteva programe și atunci când am avut de luat o decizie, am văzut că forța de muncă pregătită și know-how-ul erau deja acolo, iar parteneriatul pe care îl avem de mult timp cu Eurocopter România și cu IAR a reprezentat un mediu excelent pentru a continuă să investim", a declarat, vineri, președintele și directorul general al Airbus Helicopters, Guillaume Faury.
"Nu este o afacere separată (în cadrul Airbus), dar este o linie de business completă. Avem o linie de business în Franța, avem una în Germania, avem chiar și în Statele Unite una, vom avea una nouă, completă, în România. Este o investiție care nu este doar uo facilitate de producție, dar este și una de inginerie,de management al programelor și de mentenanță pe termen lung", a mai spus Faury.
Reprezentanții Airbus Industries au ținut să precizeze că uzina din România nu reprezintă o simplă extensie a fabricii din Franța, fiind menită să funcționeze că uzină separată în cadrul grupului, cu propria clientelă.
"Această linie de asamblare din România va avea întreaga responsabilitate pentru produsul H215. Obiectivul pe care îl avem este să completăm linia de producție cu ingineri, cu capacități de opțiuni de design și de adaptare la cerințele fiecărui client pentru a deservi întreaga lume", a precizat Guillaume Faury, un fost pilot de teste pentru elicopterele Airbus ajuns în fruntea conducerii producătorului.