De ce a rămas în istorie ziua de 11 noiembrie
La 11 noiembrie 1928 s-a născut Mircea Mureșan, un regizor de film român. Debutul în film îl face după absolvirea în1955 a IATC, cu un film avându-i în distribuție pe Dumitru Furdui și Vasilica Tastaman (Toamna se numără…, 1961). Dobândește consacrarea cu Răscoala (1965), film premiat la Festivalul de la Cannes. A fost vicepreședinte al Asociației Cineaștilor (ACIN) între 1974-1989. Cariera sa cinematografică, debutată sub semnul ecranizărilor, se reorientează treptat spre comedie, cu rare excursii în domeniul documentarelor.
Ștefan Bănică (senior) (n. 11 noiembrie 1933, Călărași – d. 26 mai 1995) a fost un actor complex de teatru și film. S-a mai remarcat ca un bun cântăreț. A realizat un cuplu comic alături de Stela Popescu în spectacole de revistă și divertisment la televiziune. Printre cele mai celebre piese muzicale interpretate se numără „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „Astă seară mă fac praf”. Fiul său, Ștefan Bănică junior, i-a urmat cariera atât în actorie, dar mai ales în muzică.
La ora 11, în aceeași zi, s-a terminat Primul Război Mondial, în 1918. Datorită ordinelor confuze și a încercărilor criminale ale unor ofițeri de a se evidenția în ultimul moment, peste cadavrele bieților soldați, în aceste șase ore teribile, după ce totul fusese încheiat și semnat la masa tratativelor, au murit inutil aproape 3 000 de soldați și au fost răniți alte peste 6 000. George Lawrence Price este considerat ca fiind ultimul soldat ucis, cu un glonte german în frunte, la ora 10.59.
Starea de război între cele două tabere a persistat pentru încă șapte luni până la încetarea finală, consacrată prin semnarea Tratatului de la Versailles cu Germania (28 iunie 1919) și a următoarelor tratate cu Austria,Ungaria, Bulgaria și Imperiul Otoman. Astfel, unele surse oferă ca dată finală a războiului anul 1919; în contrast, cele mai multe comemorări ale războiului se concentrează asupra armistițiului din 1918.
Ziua Independenței Poloniei (poloneză Narodowe Święto Niepodległości) este o sărbătoare națională înPolonia sărbătorită în fiecare an pe 11 noiembrie. Ea este sărbătorită pentru a comemora independența redobândită a Poloniei în 1918 după 123 de ani în care a fost împărțită de Austro-Ungaria, Prusia și Rusia. Ziua de 11 noiembrie semnifică procesul de restaurare a independenței Poloniei, care a fost treptat; data aleasă este una în care Józef Piłsudski a preluat controlul Poloniei. Ziua Independenței a fost constituită în 1937 și a fost sărbătorită numai de două ori înaintea celui de-al doilea război mondial. În timpul Republicii Populare Polone sărbătoarea națională a fost mutată pe 22 iulie, când a fost enunțat Manifestul PKWN. În 1989 Ziua Independenței a fost mutată înapoi pe 11 noiembrie.
11 noiembrie reprezintă și ziua în care Washington devine al 42-lea stat american. Washington aparține Statelor Unite ale Americii, situat în așa numita zonă a Pacificului de Nordvest a Statelor Unite continentale. Statul a fost denumit după George Washington, întâiul președinte al Statelor Unite. Capitala statului este Olympia, dar cel mai mare oraș este Seattle. Conform recensământului din 2000, populația statului era de aproximativ 5,9 milioane în timp ce populația activă era de 3,1 milioane. Locuitorii statului Washington sunt numiți "Washingtonians" (cu o accentuare pe a treia silabă, care este pronunțată aidoma cuvântului englez "tone".