De dimineața, până seara. Dezvăluirile corpului uman despre noi | VIDEO
Cercetătorii consideră că „această maşinărie construită perfect, până în cele mai mici detalii, are încă secrete spectaculoase, care odată dezvăluite nu fac altceva decât să întărească faptul că suntem o…specie deosebită!”.
Potrivit înregistrării “This Is Your Body Over 24 Hours”, tot ceea ce ni se întâmplă pe parcursul unei zile este guvernat de interacţiuni complexe între lumină şi biologia noastră.
Spre exemplu, când ajungem la muncă, activitatea cerebrală se află la un nivel de vârf. Cei mai mulţi oameni se pot concetra cel mai bine la două ore şi jumătate respectiv patru după ce se trezesc. Dimineaţa uităm, în medie, cinci lucruri, iar la prânz în jur de 14. La tineri s-a observat o inversare, ei devenind mai activi după-amiaza şi seara. Seara, însă, ceasul nostru biologic nu mai produce proteinele implicate în memoria pe termen lung, de aceea nu este recomandat să înveţi pentru un examen cu o seară înainte.
Potrivit descoperă.ro, studiile arată că este recomandat să faci mişcare în a doua parte a zilei, în jurul orei 16:30, când se formează cu 20% mai multă masă musculară decât în cazul exerciţiilor făcute dimineaţa. Căile respiratorii sunt mult mai deschise, inima funcţionează mult mai eficient, iar timpul de reacţie este la un nivel optim. Multe dintre aceste lucruri au legătură cu temperatura corpului care creşte în a doua parte a zilei. Cele mai multe recorduri sportive au fost realizate între 14:30 şi 20:00.
Dacă ieși cu prietenii în oraș
Ca un fapt inedit, dacă ieşi cu prietenii în oraș trebuie să ştii că aşa-numita oră de cocktail – respectiv 18:00, este ideală, în sensul că organismul face faţă mult mai bine la consumul de alcool atunci decât, spre exemplu, la ora 21:00.
Recent, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Australia de Sud au analizat datele provenite din studii anterioare şi au elaborat o hartă interactivă care arată riscurile pentru sănătate provocate de lipsa activităţii fizice. Este cunoscut faptul că inactivitatea este al doilea factor de risc responsabil de deces prematur, după fumat, după cum relatează Rador.
Este mai periculoasă chiar decât hipertensiunea arterială şi colesterolul ridicat. Harta interctivă a corpului uman întocmită de cercetători dezvăluie un risc crescut de cancer de plămâni, sân, ficat, stomac, vezică şi pancreas determinate de inactivitate.
Secretele corpului uman sunt încă nedescoperite pe deplin și tocmai de aceea cercetătorii abordează în ultimul timp această temă, deopotrivă interesantă și fascinantă.