Diploma pierde din valoare în Marea Britanie
Prin decizia de a nu mai solicita studii superioare, editura Penguin încearcă să ofere oportunități de angajare unui număr mai mare și mai divers de candidați. Mai exact, vrea să atragă oameni diferiți care să aducă alte perspective și alt traseu personal.
Directorul de Resurse Umane Neil Morrison spune că e tot mai evident că nu există o corelație directă între studiile absolvite și succesul profesional viitor. „Vrem să atragem cei mai buni oameni care să ajute la creșterea și conturarea viitorului companiei noastre, iar asta înseamnă că trebuie să gândim și să acționăm diferit. E simplu: dacă ești talentat și ai potențial vrem să aflăm. Suntem în punctul de plecare al unor acțiuni concertate prin care să facem industria de editare mult mai incluzivă ca până acum. Credem că este o schimbare critică pentru viitorul nostru: ca să publicăm cele mai bune cărți care să atragă cititorii de peste tot, trebuie să avem oameni cu experiențe și perspective diferite și un personal care să reflecte cu adevărat societatea de azi”.
Penguin nu e singura companie care renunță la unele cerințe privind rezultatele academice ale candidaților. Anul trecut, firma de consultanță Ernst&Young a decis să nu mai ia în considerare clasificări ale rezultatelor și alte informații școlare în procesul recrutare, ci să decidă pe cine să cheme la interviu în urma unor teste online. În mai 2015, și PricewaterhouseCoopers a anunțat că nu va mai folosi la selectarea absolvenților unele rezultatele academice ale acestora care contau până atunci.