Facebook neagă că funcția sa Safety Check a fost activată eronat în legătură cu o situație de criză din Bangkok
Compania a invocat informații din presa thailandeză conform cărora un bărbat amenința să detoneze explozibili în clădirea guvernului marți dimineață pentru activarea funcției Satefy Check, care le permite utilizatorilor să aleagă statusul de "safe" pentru a-și liniști prietenii și familia.
"Nu a existat o alarmă falsă. Evenimentul s-a produs și Safety Check a funcționat cum era normal", a declarat un reprezentant al Facebook pentru DPA.
Acesta a precizat că notificarea de criză a fost activă, marți, de la 01:00 PM (06:00 GMT), timp de nouă ore, dar utilizatorii susțin că au primit notificarea în jurul orei 09:00 PM și că funcția Satefy Check a fost dezactivată circa o oră mai târziu.
Facebook a negat informațiile din media thailandeză că funcția Safety Check a fost activată din cauza un articol al BBC privind un atac cu bombă de anul trecut din Bangkok, care a fost reluat de MSN News.
Articolul BBC a fost publicat la 17 august 2015 și se referea la un atentat cu bombă soldat cu 20 de morți la templul Erawan din Bangkok.
Marți, un bărbat de 44 de ani s-a urcat pe principala clădire a guvernului și a amenințat că va detona o serie de dispozitive explozive dacă autoritățile nu-i vor acorda o compensație financiară pentru un proiect eșuat din construcții.
Bărbatul a aruncat artificii de pe acoperiș, dar nimeni nu a fost rănit. După mai multe ore de negociere, oficialii l-au convins pe bărbat să coboare de pe acoperiș.
Atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015 au fost primul moment în care funcția Safety Check a Facebook a fost activată pentru un eveniment care nu era un dezastru natural.