Îngrijorător: Milenialii, o generaţie supraponderală?
Organizaţia caritabilă a avertizat că a fi supraponderal sau obez la vârsta adultă este o problemă legată de 13 tipuri diferite de cancer, printre care cancerul la sân, intestinal şi renal, menţionând că numai 15% dintre britanici sunt conştienţi de conexiunea în cauză.
"Cercetările arată că mediul nostru în evoluţie are un rol vital de jucat în criza obezităţii", a declarat Linda Bauld, expertă în prevenţie în cadrul Cancer Research UK. "Tacticile inteligente de marketing ale industriei alimentare şi accesul sporit la mâncare nesănătoasă este posibil să fi contribuit la creşterea ratelor de obezitate. Grăsimea corporală suplimentară nu stă pur şi simplu, ci trimite mesaje în întreg organismul care pot provoca distrugeri celulelor. Acest probleme se pot acumula în timp şi pot creşte riscul de cancer în acelaşi mod în care fumatul provoacă cancer. Deşi estimările sunt sumbre, putem să le oprim să devină realitate. Milenialii sunt cunoscuţi pentru faptul că urmează trenduri alimentare care par sănătoase, dar nimic nu este mai bun decât o dietă echilibrată", a mai spus ea.
În replică la anunţarea rezultatelor cercetării, Tam Fry, preşedinte al Forumului naţional privind obezitate, a declarat că cifrele sunt "înspăimântătoare".
Aroganță șocantă
"Acestea sunt rezultatul faptului că guverne succesive au avut politici de faţadă pentru combaterea unei crize a obezităţii care ţinea primele pagini ale ziarelor în urmă cu zece ani. Şi mai grav, guvernul conservator din 1991, într-o perioadă în care milenialii de astăzi se năşteau, au liniştit pe toată lumea cu estimarea că intenţionează să păstreze obezitatea la nivelul de sub 7% până în 2000. Totuşi nu a făcut nimic pentru a-şi îndeplini ţinta. O asemenea aroganţă şocantă a asigurat această rată de 70% de supraponderalitate nesănătoasă pe care o prezice Cancer Research UK. Dacă Marea Britanie nu va avea un guvern care să fie serios în privinţa obezităţii şi să implementeze politicile curajoase care au fost promise de multă vreme, 70% ar putea fi o subestimare", crede Tam Fry.
La rândul său, ministrul sănătăţii Steve Brine a declarat că "aceste cifre confirmă ceea ce ştim deja, respectiv că obezitatea la copii este o enormă provocare de sănătate publică, una care îi expune pe tineri la riscul de a muri mai târziu în viaţă din cauza unor boli care puteau fi prevenite."