Intel își caută cei mai tineri angajați din România
„Este șansa tinerilor pasionați de cercetare și dezvoltare de software să descopere cum pot să își pună în aplicare cunoștințele și să se dezvolte profesional, încă din facultate”, a declarat Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.
Descrierea internship-urilor se regăsește pe http://intel.stagiipebune.ro/, aceasta fiind totodată și platforma pe care studenții își pot depune CV-urile. Momentan, sunt deschise 11 pozitii, majoritatea concentrate în zona dezvoltării de soluții software pentru platforme mobile sau dispozitive integrate.
Echipele din care vor face parte studenții selectați sunt Android Platform Engineering, Android QA, Open Source Security, Open Source Graphics, Yocto Development, Innovation & Pathfinding, Developer Products, Platform Analysis Center, din cadrul diviziilor Open Source Technology Center, System Technologies & Optimizations și Developer Products Division, din Grupul Intel Software and Services.
Printre cerințele minime pentru a putea participa la selecția de CV-uri se regăsesc, în funcție de poziția aleasă, cunoștințe de limbaje de programare (C, C++, Java sau Python), sisteme de operare, rețele de calculatoare, protocoale de rețea. Pe parcursul celor trei luni de practică, studenții vor avea prilejul să dezvolte integral un proiect de cercetare și dezvoltare software pe tehnologii Intel, având acces la resursele tehnologice ale centrului. Ei vor fi ghidați de mentori și vor colabora în proiectele lor cu echipe de cercetare și dezvoltare ale Intel din diverse colțuri ale lumii. Totodată, vor fi implicați în programe de training de dezvoltare personală și profesională, activități de team building și workshop-uri dedicate.
11 poziții deschise, 800 de CV-uri primite
Cu peste 800 de CV-uri primite, pentru 11 poziții deschise, prima editie Intel Summer Experience, desfășurata în anul 2013, a reprezentat un succes pentru Intel Romania Software Development Center. 6 din cei 11 studenți continuă să lucreze și astăzi la Intel.
„Internship-ul la Intel a fost prima mea experienta ca angajat. Mi-a depășit așteptările, în cele 3 luni mi-am îmbunătățit atât abilitățile tehnice, cât și cele non-tehnice, si am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi faptul că îmi place să lucreaz în echipă”, spune Alina Rublea, din echipa Android Development.
„Ceea ce m-a impresionat pe durata stagiului a fost faptul că am avut ocazia să lucrez la un proiect mai mare decât cele din facultate si să interacționez cu angajații Intel din România, dar și din alte țări, de la care am avut multe de învățat”, mărturisește Marius Avram, din echipa Yocto Development.
„Suntem impresionați de pasiunea pentru tehnologie și tenacitatea de care au dat dovadă primii participanți la Intel Summer Experince 2013. Sperăm să atragem studenți valoroși și în 2014 și să dezvoltăm relații de durată cu acești tineri talentați”, precizează Monica Ene-Pietroșanu.
Stagii de vară și internship-uri pe un an
Toate internship-urile sunt remunerate și, pe baza colaborarii oficiale dintre Intel și mediul universitar tehnic, sunt recunoscute ca practică. Studenții se vor întoarce la facultate în toamna anului 2014.
Pentru anul 2014, perioada de depunere a CV-urilor este 6 martie –20 aprilie a.c. Stagiul de practică propriu-zis se va derula între 16 iunie -12 septembrie a.c.
Pe lângă stagiile de vară, Intel Romania Software Development Center derulează și un program de internship-uri pe un an, adresate studenților din ani terminali, masteranzi sau doctoranzi. Pozițiile deschise sunt disponibile pe site-ul www.intel.ro/jobs.