Interconnected, tema TEDxBucharest 2015
De șapte ani TEDxBucharest este un loc important de generare și comunicare a unor idei care schimbă lumea, fiind mereu căutați oameni care au un impact major asupra comunităților și care schimbă mentalități.
„De-a lungul celor șapte ediții ne-a impresionat motivația oamenilor pe care i-am văzut pe scenă de a-și duce până la capăt ideile și proiectele care îi pasionează. Suntem conectați unul cu celălalt și o simplă acțiune a unuia dintre noi poate schimba viața unei persoane sau chiar soarta unei comunități întregi”, declară Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2015.
Printre speakerii TEDx 2015 se numără:
- Jon White, consultant leadership, speaker. A fost ofițer în Marina Britanică Regală când a suferit leziuni aparent devastatoare în urma unei misiuni în Afganistan. În ultimii cinci ani Jon s-a recuperat fizic, și-a întemeiat o familie și a început o nouă carieră. În prezent, el ajută persoanele cu funcție de conducere să își găsească inspirația pentru a fi buni lideri.
- Adriana Istrate, consultant bancar, ultramaratonistă. S-a dedicat alergatului din dorința de a-și schimba stilul de viață. Adriana a depășit un record mondial după ce a reușit să încheie şapte maratoane şi şapte ultramaratoane, pe toate cele şapte continente, în mai puţin de zece luni. Ultima cursă pe care a terminat-o Adriana a fost Ultramaratonul montan din Vietnam, de 70 de kilometri, distanţă pe care a parcurs-o în 18 ore, depășind performanţa pakistanezului Ziyad Tariq Rahim.
- Andrei Lupșe, fondator Baza Ulmu. Licențiat în design, Andrei a fondat Baza Ulmu, proiect care se bazează pe ecologie, știință, tradiție și tehnică. Proiectul presupune construcția de case ecologice prin tehnici specializate.
- Paul J.R. Renaud, scriitor, coach, profesor asociat de marketing. Născut în Canada, Paul Renaud este un coach de talie internațională, specializat în coaching comportamental și marketing.
- Vijay Raju, Vicepreședinte al Global Shapers Community în cadrul World Economic Forum. Expert în creativitate și modele de business inovatoare. Înainte de a lucra la World Economic Forum, a fost Senior Consultant la Innosight.
La cele șase ediții anterioare au participat în total peste 3.000 de oameni, iar anul acesta sunt așteptați aproximativ 850. “Prima dată când am văzut o conferință TED a fost în 2008, și mi-am dorit ca un astfel de eveniment să se organizeze și în România. Mi-am scris chiar lucrarea de licență pe această temă. Conceptul de TEDx a apărut în anul următor, în 2009, și la prima ediție, care a fost organizată în plină criză, nici nu ne gândeam că vom ajunge să organizăm încă alte șase evenimente, mai ales ca acesta nu este un eveniment comercial. Scopul acestor conferințe este acela de a aduce în fața publicului român oameni cu totul deosebiți, care nu apar de obicei în public și care au ceva esențial de spus”, a adăugat Andrei Dinu. “Am observat că atunci când anunți ceea ce îți dorești să faci cu adevărat în spațiul public, apar și persoanele care te pot sprijini să îți atingi scopul, că putem, prin vorbele și faptele noastre să influențăm acțiunile celor din jurul nostru, și acesta este încă unul dintre motivele care ne-au determinat să organizăm anul acesta conferința TEDxBucharest cu tema Interconnected”.
Înscrierile la ediția din acest an se pot face pe site-ul TEDxBucharest (www.tedxbucharest.ro), până pe 6 noiembrie 2015. Prețul unui bilet “Early Bird” este de 60 de euro până la data de 1 noiembrie, iar cea a unui bilet de tip “Regular” de 80 de euro până la data de 6 noiembrie, existând și reduceri disponibile pentru grupuri de peste 5 sau 10 participanți. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady.