Liceenii care salvează România
5.000 de tineri vor fi implicați într-un proiect educațional complex, util societății și de viitor.
În contextul în care schimbările demografice din România viitorilor 5 ani vor modifica dramatic piața muncii, determinând o scădere a persoanelor active cu circa 4,5% și creșterea numărului de pensionari cu 13%, țara noastră va trebui să investească masiv în educația și abilitățile persoanelor active și, în special, în dezvoltarea sectorului IMM.
Una dintre soluțiile unei Românii mai bune este dezvoltarea antreprenoriatului social și încurajarea tinerilor către acest domeniu, se arată în cercetările recente. Astfel, a luat naștere programul educațional „JA Social Enterprise 360”, implementat de organizații din 8 țări europene și cofinanțat de U.E. prin programul Erasmus +.
În România, programul este derulat de Junior Archievement și încurajează tinerii să conștientizeze oportunitățile antreprenoriatului social și să înființeze afaceri de succes, care să aducă schimbarea în comunitățile lor. Debutul acestuia va avea loc în Oradea, în Octombrie, la Colegiul Economic Partenie Cosma. Ulterior, va fi replicat în 60 de licee din țară și va implica 5.600 de liceeni și 450 de profesori. În țara noastră, antreprenoriatul social ar putea oferi soluții la multe dintre problemele populației. Pe fondul ratei ridicate a șomajului, afacerile sociale ar putea crea locuri de muncă, ameliorând sărăcia în care trăiesc în prezent, potrivit datelor Ministerului Muncii, aproape cinci milioane de români. |