Mamaia devine „Global Village” pentru 60 de studenți straini
Manifestarea, care face parte din proiectul international “Discover Romania Beyond Dracula”, proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului, ii va avea ca protagonisti pe cei 60 de studenti veniti din 28 de tari pentru a cunoaste Romania dincolo de mitul lui Dracula.
In cadrul evenimentului, tinerii internationali vor avea oportunitatea de a-si prezenta tara din care provin, inclusiv aspecte pe care strainii nu le cunosc si vor avea oportunitatea sa infatiseze noua imagine, una mai complexa, pe care si-au conturat-o despre tara noastra.
Evenimentul va cuprinde un moment de gatit preparate traditionale din fiecare tara participanta si degustari, in laboratorul Colegiului Comercial Carol I, dansuri traditionale din tarile partenere proiectului si o expozitie de fotografii realizate de internationali pe tot parcursul șederii lor in Romnaia si care prezinta cele mai frumoase locuri din tara noastra. Fotografiile au fost deja incluse in articole jurnalistice pe care participantii la proiect le-au elaborat si pe care le-au publicat pe bloguri, retele sociale si chiar in ziare din tarile respective.
In perioada 24-31 august, vor fi organizate evenimente de incheiere a proiectului, tinerii vor avea sansa sa-si impartaseasca experientele traite in tara noastra si se vor intoarce acasa cu amintiri placute, dar si cu o noua imagine, una pozitiva, consolidata pe termen lung, despre tara noastra. Opinia pe care si-o vor crea despre Romania va fi exprimata, printr-o comunicare interpersonala, prietenilor, colegilor si familiilor, iar brandul nostru de tara va fi promovat in randul grupurilor sociale ale voluntarilor straini participanti la proiect.
Cei 60 de tineri care viziteaza tara noastra in cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Tarile de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se desfasoara concomitent in trei zone de implementare (Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timisoara. Zona 2: Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Pitesti. Zona 3: Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Targu Mures).