Mark Zuckerberg revolutionează Facebook Messenger
Șeful Facebook a spus că utilizatorii Messenger vor putea în curând să comande flori, să cumpere pantofi și să se adreseze companiilor direct din această aplicație, prin mesaje.
De asemenea, cei care dețin afaceri vor plăti ca ofertele lor și sugestiile de cumpărături să ajungă la cât mai multă lume care folosește serviciul.
Însă cum va fi făcut acest lucru? Boții (robotii web) reprezintă asul din mâneca lui Zuckerberg.
Aceștia sunt, de fapt, programe software care, ajutate de inteligență artificială, pot fi folosite în aplicatii precum Messenger pentru a rulă sarcini simple și repetitive mult mai rapid decât ar putea o ființă umană.
În plus, cu timpul, ei devin tot mai eficienți în răspunsuri și în execuția saricinilor.
Vrei să comanzi ceva? Dai un mesaj pe Messenger. Ai o problemă cu cardul și vrei să o semnalezi băncii? Dai un mesaj. Boții vor face restul pentru ține, adică îți vor găsi o florărie ce livrează în zona ta și te vor pune în legătură cu serviciul de relații cu clienții al instituției financiare.
De asemenea, poți cere pe Messenger unei publicații să îți trimită știri despre un anumit subiect. Avantajul este că poți face toate aceste lucruri într-un singur loc, fără să mai deschizi alte aplicații sau să cauți pe Internet.
Deja Facebook colaborează cu 30 companii, care dezvoltă boți de chat pentru Messenger, inclusiv CNN, eBay, Burger King sau Bank of America. De asemenea, firmele interesate de acest aspect au la dispoziție uneltele necesare pentru a-și creă propriul bot pentru Messenger.
Zuckerberg a rezumat noua direcție a companiei într-o singură frază:
"Pe termen lung, vom construi avioane și sateliți care să conecteze întreagă planetă la Internet, inteligența artificială ne va ajuta să interacționăm cu serviciile mai ușor, iar realitatea virtuală ne va ajuta să experimentăm diverse lucruri într-o cu totul altă perspectivă".