Meseria pe care şi-o doresc din ce în ce mai mulţi români: Salariile încep de la 1.500 de euro
"Românii nu mai vor să fie bucătari, vor să fie chefi, pentru că e trendy, pentru că sunt emisiuni la televizor. Ei nu înţeleg că pentru a ajunge la statutul de chef trebuie să fi petrecut 10-15 ani în bucătărie şi să fi început de la curăţatul legumelor. Statutul de chef presupune să fi condus o bucătărie la un anumit nivel, cel puţin 3-5 ani, şi nu la împinge tavă, ci la restaurant a la carte", a explicat Cristian Cristea, training manager la City Gril, grup cu peste 1.300 de angajaţi şi care deţine în portofoliu şapte branduri – restaurantele City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor, Caru’ cu Bere, Pescăruş, Hanu’ lui Manuc şi Cafenelele City Cafe, numărând în total 17 locaţii.
Potrivit acestuia, un chef, pe lângă activitatea de gătit, trebuie să inventeze reţete, să se ocupe de plating, de organizarea bucătăriei, "astfel încât şi din punct de vedere al oamenilor şi al posturilor bucătăria să funcţioneze".
Citeşte întreg articolul pe Wall-Street.ro.