Peste 150 de antreprenori și angajați cheie din companii au participat la „IMM Restart ” Târgu Mureș:
În ceea ce privește fiscalitatea, au fost clarificate noutățile privind impozitul pe venitul microînterprinderilor, modificările în ceea ce privește scutirea de impozit pe profitul reinvestit, noile cote ale impozitului pe clădiri sau criteriile care fac diferența între activitățile dependente și independente.
Participanții au aflat informații importante despre mediul de afaceri: mai puține insolvențe nu înseamnă neapărat un cadru economic mai bun, atâta timp cât deși numărul total al insolvențelor scade, dinamica se înregistrează ca și rezultantă a diminuării numărului de insolvențe pentru companii mici si creșterii numărului de insolvențe pentru companiile mari. Un interes deosebit l-a reprezentat un set de indicatori de avertizare timpurie pentru companiile care se îndreaptă spre insolvență, în vederea limitării efectelor negative ale stării de insolvență a acestora asupra partenerilor comerciali corecți. În România doar 2% din societățile intrate în insolvență încheie cu succes planul de redresare financiară. În 2014 s-au înregistrat circa 20.000 de insolvențe la un număr de 440.000 de companii active în România, în timp ce în Polonia, doar 823 de companii au ajuns în insolvență, la un număr de aproape 1,8 milioane de companii.
Vorbitorii din cadrul conferinței au prezentat instrumente veritabile pentru obținerea de informații utile despre furnizori și potențiali clienți, soluții tehnologice pentru optimizarea costurilor afacerilor, dar și aspecte legislative legate de utilizarea programelor informatice pentru o gestiune corectă și profitabilă a software-ului.
Instrumentele pentru atingerea potențialului de dezvoltare personală al managerilor și psihologia vânzărilor au fost detaliate pe larg în cadrul evenimentului și au reprezentat un alt set de elemente util pentru reprezentanții cheie ai companiilor care au ales să participe la acest eveniment.