Peste 2.500 de joburi disponibile și 60 de companii la Angajatori de Top Timişoara
Remuneraţia oferită de companii pentru joburile deschise este în directă proporţionalitate cu nivelul de experienţă, competenţele şi domeniul de activitate. În urma informaţiilor primite din partea companiilor, a reieşit că în medie pentru poziţiile din cadrul programelor de internship salariile oferite se încadrează în intervalul 300-400 EUR, pentru poziţiile entry-level angajatorii oferă o remuneraţie cuprinsă în intervalul 400-500 EUR, pentru cele middle-level între 700–1000 EUR. Pentru poziţiile dedicate candidaţilor senior remuneraţia este cuprinsă între 1000-1500 EUR şi peste 1500 EUR.
Ce se întâmplă nou la ediţia Angajatori de Top Timişoara? Noutatea constă în posibilitatea candidaţilor de a participa la o serie de interviuri – fulger, susţinute în cele două zile ale evenimentului. Conceptul de speed interview (interviuri-fulger) este unul dintre cele mai noi tehnici de recrutare, care prezintă avantaje de ambele părţi. Pentru candidaţi, beneficiul este că vor fi expuşi la o serie de interviuri cu un număr mare de companii într-o perioadă limitată de timp, maximizând astfel şansa de a găsi un loc de muncă, iar pentru companii, le oferă posibilitatea să avanseze în procesul de recrutare şi să îşi acopere, astfel, poziţiile disponibile mult mai rapid. Interviurile vor avea loc pe 18-19 martie în cadrul CRAFT, într-un spaţiu special amenajat.
În plus, în cadrul ediţiei din această primăvară, la standurile companiilor cu centre R&D, vizitatorii pot testa o serie de inovaţii tehnologice, dispozitive portabile, vor putea să experimenteze cele mai noi tehnologii, device-uri şi gadgeturi, la crearea cărora există posibilitatea să contribuie, dacă vor fi selectaţi pentru joburi din R&D (research and development – cercetare şi dezvoltare) sau inginerie.
Ediţia aceasta a evenimentului Angajatori de TOP Timişoara reuneşte și 25 de sesiuni denumite SkillShops şi TechTalks, prin care participanţii vor avea parte de o experienţă unică, sesiuni şi discuţii cu reprezentanţii companiilor. Prin sesiunile SkillShops, candidaţii au posibilitatea de a descoperi ce abilităţi şi competenţe caută companiile, cum le poţi îmbunătăţi şi cum poţi deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor. Câteva dintre companiile care vor susţine astfel de prezentări sunt: EY România, Accenture, Lidl Romînia, Valeo, Zoppas Industries Group.
TechTalks sunt sesiuni dedicate candidaţilor cu profil tehnic, celor care sunt pasionaţi de tehnologie si vor să afle informaţii cu privire la ultimele tendinţe în tehnologie, pe 3 direcţii: Software Development, Cloud și Big Data, respectiv Embedded Software. Companiile vor susţine demonstraţii live de scripting şi vor prezenta studii de caz şi proiecte la care lucrează în prezent. Câţiva dintre angajatorii care pot fi întâlniţi în cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.
Detalii despre eveniment, companii participante şi programul celor 25 de conferinţe şi workshopuri susţinute de companii pot fi regăsite la secţiunea dedicată târgului pe www.hipo.ro.