Peste 200 de medici și cercetători au analizat provocările neurologiei la nivel mondial
Tocmai de aceea peste 200 de medici specialişti şi cercetători ştiinţifici au adus în dezbatere cele mai recente soluţii şi inovaţii terapeutice din neurologia mondială, la cel de-al XIII-lea Congres al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), care s-a desfăşurat în perioada 5-8 octombrie, în Rodos, Grecia.
Neurorecuperarea, ce vizează în ansamblul său, recuperarea fizică, cognitivă şi emoţională ale pacienţilor, reprezintă una dintre temele principale care vor fi dezbătute anul acesta la cel de-al XIII-lea Congres al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) ce se va desfăşura în perioada 5-8 octombrie, în Rodos, Grecia. Manifestarea ştiinţifică va reuni aproximativ 200 de neurologi din 11 ţări (SUA, Rusia, Germania, Polonia, Israel, Austria, Suedia, Ucraina, Uzbekistan, Kazahstan şi România). Evenimentul este organizat de către Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii în parteneriat cu Institutul de cercetare şi diagnostic RoNeuro din Cluj Napoca, Societatea Română de Neurologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj şi Academia de Ştiinţe Medicale din România.
„În cadrul manifestării ştiinţifice au fost prezentate cele mai noi abordări la nivel mondial în ceea ce priveşte tratarea afecţiunilor neurologice şi în special modalitatea de neurorecuperare a pacienţilor ce are ca principal obiectiv îmbunătăţirea substanţială a calităţii vieţii acestora. Neuroplasticitatea şi neuroreabilitarea, care par a fi doi termeni ştiinţifici interesanţi doar pentru lumea medicală de specialitate, sunt în realitate, cele două proiecţii, parte extrem de importantă a medicinei regenerative, care ne vizează în ansamblu, pentru că sănătatea şi tratamentele inovatoare dedicate acesteia sunt raportorii noştri esenţiali pe parcursul întregii vieţi” a declarat prof. dr. Dafin Mureşanu (foto), preşedintele SSNN, organizatorul Congresului.
Prelegerile au fost susținute de cercetători de elită din Israel, Suedia, Germania, SUA, Polonia, Rusia, Austria şi nu în ultimul rând, din România. De la primul eveniment de acest gen, organizat în 2005, și până acum, peste 2.500 de neurologi au luat parte la aceste congrese.