POWER VIBES – AZUL, recital exotic de percuție la Sala Radio
Trio cameral unic în România, Power Vibes reprezintă întâlnirea artistică a trei muzicieni care aduc pe scenă o combinaţie sonoră exotică, între instrumentele de percuţie şi flaut. Proiectul Azul s-a concretizat printr-un album editat în această primăvară şi un turneu naţional în cinci oraşe din România: 23 aprilie, Râşnov – Piaţa Unirii, 24 aprilie, Ploieşti – Filarmonica „Paul Constantinescu”, 25 aprilie – Sala Radio, 7 mai, Sibiu – Sala Thalia, 8 mai, Cisnădie – Biserica Evanghelică Fortificată.
Spectacol al armoniei şi ritmului, o explozie de energie şi dinamism, aşa cum îşi autocaracterizează cei trei artişti proiectul, Azul va aduce în faţa publicului bucureştean lucrări în primă audiţie în România. În programul serii, veţi asculta piese ca Abalone – pentru două marimbe şi flaut – Emmanuel Séjourné, Brown Lullaby pentru Evelyn din Robert's Park – pentru marimbă solo – David Edgar, Sonata pentru flaut şi pian (transcripţie pentru flaut, vibrafon şi marimbă) – Sigismund Toduţă, Azul – pentru flaut, vibrafon, marimbă şi crotale – Nathan Daughtrey ş.a.
Membru al Orchestrei Naţionale Radio, ALEXANDRU ANASTASIU a iniţiat proiecte inedite, fiind şi cel care în anul 2009 a lansat primul compact disc de vibrafon şi orchestră din România, “Vibraphone Concertos”, alături de Orchestra Naţională Radio, Percussion Studio Group şi Musica Viva Trio. El a organizat, din punct de vedere artistic, în 2012, primul festival de vibrafon din lume, iar în 2014 Festivalul Internaţional de Percuţie, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio. În 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite a creat modelul de baghete purtând semnătura „Alexandru Anastasiu”. ANASTASIU şi-a completat studiile în Elveţia la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obţinut diploma de master. În 2015 a obţinut ”cum laude” titlul de Doctor European în Muzică la Univers.
Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, IOANA TURCU ANASTASIU şi-a completat studiile în Elveţia la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obţinut diploma de master. În 2015 a obţinut ”cum laude” titlul de Doctor European în Muzică la Universitatea din Granada, Spania. Ioana a obținut Premiul I la Concursul Internaţional de Flaut de la Riddes (Elveţia)–2002, precum şi titlul "Muzicianul Anului 2003 în Elveţia", acordat de Berner Haller Loge.
IRINA RĂDULESCU este absolventă a cursurilor de măiestrie susţinute de percuţionistul Alexandru Anastasiu în cadrul Academiei Icon Arts, în perioada anilor 2012-2015. În 2012 a câştigat trofeul concursului naţional "Aulodia" din Braşov, iar în anul 2015 s-a calificat în finala Concursului Internaţional de percuţie "Italy PAS Competition". În prezent este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi membru al Orchestrei Naţionale de Tineret, condusă de Cristian Mandeal. Din 2015 este colaborator al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti.