Premiile mass-media ale Ambasadei Germaniei la Bucureşti 2016
Prin intermediul celor două premii pentru mass-media vor fi distinse creaţii publicistice remarcabile din presa românească – fie din cotidiane, săptămânale, în mass-media regională şi supraregională, în presa scrisă, online sau la radio şi televiziune – care contribuie la o cunoaştere aprofundată a Republicii Federale Germania (premiul „O privire asupra Germaniei”) respectiv a minorităţii germane din România (premiul „Istoria şi prezentul minorităţii germane din România”).
Sunt eligibili jurnaliştii profesionişti (liber-profesionişti sau angajaţi), cu domiciliul principal în România. Fiecare autor poate participa cu câte 1 articol sau emisiune la fiecare dintre cele două premii pentru mass-media. Sunt excluse contribuţii cu conţinut explicit publicitar.
Lucrările participante trebuie să fi fost publicate/difuzate în intervalul 01.04.2015 – 31.03.2016 şi pot fi trimise în format electronic la [email protected], cu subiectul: Premiul pentru mass-media 2016. Data limită de participare: 03.04.2016. Lucrările participante la concurs vor fi trimise în format PDF (în cazul articolelor din presa scrisă), respectiv sub formă de link (în cazul creaţiilor jurnalistice pentru radio, televiziune sau online). Acestea vor fi însoţite de CV-ul autorului, respectiv de CV-urile autorilor, în format PDF. În prima zi lucrătoare de la primirea lucrării dumneavoastră, veţi primi o confirmare de primire prin e-mail. Vor fi luate în considerare atât proiectele trimise personal cât şi cele nominalizate de către terţi.
Câştigătorul va fi selecţionat de către un juriu independent, format din trei membri. Un reprezentant al Ambasadei Republicii Federale Germania în România va sta la dispoziţia juriului pentru întrebări concrete legate de Republica Federală Germania, fără a fi, însă, membru cu drept de vot al juriului.
Premiile constau în bani, fiecare a câte 500 de euro. În plus, câştigătorului premiului „O privire asupra Germaniei” i se acordă şi o călătorie de trei zile în Germania (biletul de avion şi două nopţi de cazare) iar câştigătorului premiului „Istoria şi prezentul minorităţii germane din România” un sejur de trei zile (cheltuieli de transport şi două nopţi de cazare) într-un loc semnificativ pentru minoritatea germană din România. Scopul acestor deplasări este de a aprofunda în continuare cunoştinţele despre Republica Federală Germania, respectiv pentru minoritatea germană din România.