Psiho cibernetica
“Imaginea personala” este cheia personalitatii si comportamentului uman. Schimbati-va imaginea personala si va veti schimba si personalitatea si comportamentul.
Mai mult decit atit, “imaginea personala” stabileste limitele implinirii individuale. Ea defineste ceea ce puteti realiza si ce nu puteti. Extindeti-va imaginea personala si va veti extinde “zona posibilului”. Dezvoltarea unei imagini personale adecvate realiste pare sa inspire individului noi aptitudini, noi talente si practic sa transforme esecul in succes.
Psihologia imaginii personale a fost demonstrata nu numai datorita propriilor merite, dar ea explica in plus multe fenomene care au fost cunoscute demult, dar gresit intelese in trecut. De exemplu, exista astazi dovada clinica imbatabila in domeniul psihologiei individuale, ca sunt “personalitati tip-succes” si “personalitati tip-esec”, “personalitati cu inclinatii spre fericire” si “personalitati cu inclinatii spre nefericire”, “personalitati cu inclinatii spre sanatate” si “personalitati cu inclinatii spre boala”. Psihologia imaginii personale arunca o noua lumina asupra acestor fapte, dar si asupra altora ce pot fi observate in viata. Reconsidera “puterea gindirii pozitive” si, ceea ce este si mai important, explica de ce ea “functioneaza” la unii indivizi, si nu functioneaza la altii.
Pentru a intelege psihologia imaginii personale si a o folosi in viata dumneavoastra, trebuie sa aflati cate ceva despre mecanismul pe care il foloseste in atingerea scopului. Exista o multitudine de dovezi stiintifice care demonstreaza ca atat creierul uman, cat si sistemul nervos actioneaza ca un scop in sine, in perfecta concordanta cu principiile cibernetice de atingere a scopurilor individuale. In privinta functiei, creierul si sistemul nervos constituie “un minunat si complex mecanism de atingere a scopului”, un fel de sistem innascut de ghidare automata, care functioneaza pentru dumneavoastra, drept un “mecanism al succesului”, sau impotriva dumneavoastra, ca un mecanism al esecului, depinzind de felul in care dv. – operatorul – il faceti sa functioneze si va fixati scopurile respective.