Românii au cucerit trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie
Actavis, a treia cea mai mare companie globală activă pe piaţa mondială de produse farmaceutice generice, este pentru al 22-lea an consecutiv alături de lotul naţional al României participant la Olimpiada Internaţională de Chimie, investind şi anul acesta peste 27 de mii de euro în performanţele tinerilor prin programul “Actavis susţine performanţa”.
Toţi cei patru elevi care au reprezentat România la olimpiada de la Moscova s-au întors acasă cu medalii: Filip Maria-Andreea, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti, Murgoci Adrian, absolvent al Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Bucureşti – promoția 2013, Călugăru Dumitru, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au adus acasă medalii de argint, iar Mihai Grigore Prună, absolventul Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu”din Baia Mare, promoția 2013 a adus o medalie de bronz.
Burse pentru medaliați
De-a lungul timpului, Actavis a recompensat fiecare medalie de aur cu câte un premiu în valoare de 2.000 de euro; pentru fiecare medalie de argint a oferit 1.500 de euro, iar pentru fiecare medalie de bronz 1.000 de euro. Toţi elevii lotului olimpic la chimie vor beneficia de burse prin programul Actavis Susţine Performanţa! Programul, susţinut de 22 de ani de compania Actavis, are rolul de a încuraja şi răsplăti elevii români care prin munca, talentul şi medaliile obţinute la Olimpiada Internaţională de Chimie aduc o contribuţie notabilă la construirea unei imagini pozitive a României în lume.
Actavis Susţine Performanţa este un program cu tradiție, care oferă sprijin lotului olimpic român participant la olimpiadele internaţionale de chimie – elevi şi profesori – prin sponsorizarea parţială a cheltuielilor de participare la aceste competiţii, alături de Ministerul Educatiei şi Cercetarii, dar şi prin acordarea unor premii elevilor care s-au întors în ţară cu medalii şi susţinerea cu burse lunare în valoare de 300 de euro/lună pe întreaga perioadă a studiilor universitare celor care aleg să studieze la universităţi de profil din ţară.
Programul este structurat în trei etape:
• Într-o primă etapă li se oferă elevilor calificați la Olimpiadele Internaționale oportunitatea de a vizita facilitățile de producție Actavis/Sindan Pharma și posibilitatea de a efectua o zi de practică în laboratoarele de Calitate, efectuând diverse exerciții și probe practice.
• Etapa a doua constă în premierea olimpicilor, în funcție de rezultatele obținute la olimpiada de chimie cu premii în valoare de: 1.500 de euro pentru medaliile de argint şi 1.000 de euro pentru medalia de bronz.
• În etapa a treia Actavis acordă olimpicilor care urmează facultăţi de profil din ţară, burse lunare de 300 de euro, precum și posibilitatea de a efectua stagii de pregătire/internship în cadrul companiei în ultimii ani de studiu universitar.
Lotul român de olimpici la chimie a fost însoţit la Moscova de profesor Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării și de Prof. Dr. Marius Andruh.“Aceşti tineri ne-au dovedit încă odată că în România se poate face excelenţă, iar ei sunt un exemplu în acest sens. Ne-am dori ca astfel de modele să fie promovate, iar uşile tuturor instituţiilor din ţara aceasta să rămână deschise pentru ei, astfel încât să le punem în valoare calităţile excepţionale.
Pe parcursul ultimilor 22 de ani, Actavis a susţinut fiecare tânăr din lotul olimpic român la chimie, oferindui posibilitatea să studieze în laboratoarele noastre şi să-şi dezvolte capacităţile alături de cei mai buni specialişti în domeniu. Credem în ei, motiv pentru care trăim alături de ei emoţiile concursului şi bucuria victoriei”. a declarat Ana Maria Drăgănică Manager Comunicare Actavis România.
10 medalii de aur, 41 medalii de argint şi 30 de medalii de bronz pentru România, în ultimii 20 de ani
La Olimpiada Internaţională de Chimie din capitala Rusiei au participat 77 de ţări. Cele mai multe medalii de aur le-au obţinut China, Taiwan, Singapore, Coreea și Ucraina – câte 3 medalii, iar în topul medaliatelor cu argint se află Japonia şi Iran cu câte 4 medalii, fiind urmate de Belarus, Cehia, Indonezia, România şi Vietnam cu câte 3 medalii, iar cu cele mai multe medalii de bronz s-au întors elevii din Brazilia şi Israel– 4 medalii.
România participă de 45 de ani la acest concurs internaţional, în ultimii 20 de ani obţinând 10 medalii de aur, 41 medalii de argint şi 30 de medalii de bronz.Actavis este din anul 1991 partenerul şi suporterul lotului naţional la olimpiadele internaţionale de chimie, investind peste jumătate de milion de euro în cheltuielile de participare şi transport la acest prestigios concurs internaţional şi răsplătind performanţele prin burse şi premii.