Să ne amintim cu mândrie de ziua de 11 decembrie!
1946: A fost creat Fondul Natiunilor Unite pentru Copii, UNICEF, cu sediul central la New York
Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a fost creat de către Ansmablul General alNațiunilor Unite în 1946. În 1953, numele său a fost scurtat în Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite, dar mai este încă cunoscut sub acronomimul său popular. Cu sediul în New York, UNICEF oferă asistență umanitară și pentru dezvoltare copiilor și mamelor lor în țările în curs de dezvoltare. O agenție fondată prin voluntariat, UNICEF supraviețuiește prin fonduri guvernamentale și donații private. UNICEF a primit în 1965 Premiul Nobel pentru Pace.
UNICEF se concentrează în principal pe 5 priorități de bază: Educația fetelor, Plus de imunizare, Protecția copilului, HIV/SIDA, și Copilărie pentru copii. Alte priorități includ supraviețuirea copiilor, copilul și familia și sporturi pentru dezvoltare.
Îmbunătățirea naturii acestor priorități se face printr-o gamă de 14 metode, începând cu intervenții directe și legale, educație și până la colectare de date prin cercetări și recensăminte.
1972: Apollo 17 ajunge pe Lună
Apollo 17 este a unsprezecea navă spațială lansată de SUA în cosmos. Ea fiind ultima navă lansată spre lună cu echipaj, care a făcut parte din programul Apollo.
La data de 13 august 1971, la scurt timp după lansarea navei spațiale Apollo 15, NASA face cunoscut în presă echipajul misiunii Apollo 17. Acest echipaj era format din comandantul navei Eugene Cernan, pilotul capsulei spațiale Ron Evans și în loc de Joe Engle a fost numit Harrison „Jack“ Schmitt ca pilot al vehicolului selenar, Challenger. Din echipajul de rezervă a făcut parte David Scott, Alfred Worden și James Irwin iar ca oameni de știință au fost aleși: Robert Parker, Gordon Fullerton și Robert Overmyer. Nava spațială a fost planificată să fie lansată la data de 7 decembrie 1972, ora 5:33 UTC. Countdownul (numărătoarea inversă) a trebuit să fie întrerupt peste 2 ore și 30 minute din cauza unei pane de computer. Aceasta a fost singura întrerupere în cadrul programului spațial Apollo.
Citește și Bucureşti, capitala europeană cu cea mai rapidă conexiune la internet
Cernan și Schmitt au aterizat pe lună împreună cu vehicolul selenar „Challenger“, în apropiere de Montes Taurus în Marea Serenitatis. În apropiere de locul de aterizare ei au efectuat operațiunile planificate ca măsurarea temperaturii, profile gravimetrice, numărare de meteoriți, măsurători a electricității solului, măsurători a atmosferei, a radiațiațiilor cosmice, a mișcărilor seismice și au luat eșantioane din rocile selenare.
După reîntoarcerea pe navă a lui Cernan și Schmitt, a urmat o explozie provocată de cei doi cosmonauți, explozie măsurată de seismografele instalate pe lună. Reîntoarcerea lui Apollo-17 a avut loc fără probleme deosebite, capsula navei spațiale a ajuns în Pacific la data de 19 decembrie 1972 ora 19:24 UT, fiind găsită de nava portavion americană, USS Ticonderoga (CV-14).
1816: Indiana a devenit cel de–al 19–lea stat al SUA
Indiana, însemnând "Pământul Indienilor," (în sensul atribuit azi cuvântului „amerindian”, locuitor nativ alAmericii de Nord) este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii situat în regiunea Marilor Lacuri. Indiana este cel de-al 15-lea stat ca mărime a populației, cu aproximativ 6,1 milioane, și al 38-lea stat ca mărime a suprafeței. Majoritatea populației statului locuiește în zone dens populate, așa cum ar fi zonele metropolitane Indianapolis, Fort Wayne, Evansville și Northwest Indiana. Indiana s-a alăturat Uniunii ca celde-al 19-lea stat al său la 11 decembrie 1816.