Salariat, drepturi de autor sau PFA? Află care formă de plată este cea mai avantajoasă!
Revoluția fiscală a schimbat din temeli modul de impozitare a veniturilor populației, astfel încât sunt încă multe persoane care nu știu exact cu câți bani rămân în mână după munca prestată într-o lună sau care ar fi cea mai avantajoasă formă de realționare cu plătitorul de venit. Acesta din urmă, la rândul său, încă mai caută modalități ca, pe de o parte, să își mulțumească angajații și, pe de altă parte, să nu își crescă povara cu salariile.
Dilema este cu atât mai mare cu cât intervin discrepanțe tot mai mari între diverse forme de remunerare a unei prestații (salariat/drepturi de autor/PFA/microîntreprindere).
Aceasta este și una din cauzele pentru care mulți angajatori nu au majorat, încă, brutul angajaților începând cu 1 ianuarie 2018, ci au preferat să acorde angajaților prime sau bonusuri care să acopere diferența de salariu net rezultată din mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. O altă cauză este faptul că Ordonanța de Guvern care prevede aceste modificări încă nu a fost adoptată de Parlament și nu se cunoaște forma finală a actului normativ.
Continuarea materialului o găsiți pe WALL-STREER.RO.