Şcoala, o „sală de forţă” pentru creier
Studenţii de la ASE au avut ocazia să îşi întâlnească posibilii mentori şi noi modele inspiraționale pentru viitoarea carieră în cadrul unei întâlniri din programul de mentorat „Lider Ovidiu”, lansat de Asociaţia „Community Links”.
„Şcoala sau pregătirea teoretică nu este niciodată suficientă pentru formarea unui adevărat profesionist.”– a declarat Răzvan Căpănescu, Chief Creative Officer Publicis. El a împărtășit studenților din experiența sa, menționând că „Întotdeauna este nevoie de interacțiunea cu practicienii buni ai respectivului domeniu, cei care îți pot îmbogăți cunoștințele prin forța exemplului concret, cu practici și informații de ultimă oră și care pot să îți ajusteze corect standardele raportate la realitate”.
„Ești norocos dacă la început de drum întâlnești un om dispus să îți acorde timp, răbdare și ghidaj. Pe de altă parte, ești inteligent dacă la început de drum cauți să „furi” de la cei mai buni, ești curios și vrei să aflii cât mai multe lucruri, te înscrii la diverse programe de internship sau în asociații studentești” le-a spus Ionela Nicolau, Marketing Manager la Walmark, studenților prezenți în sală.
Prezent la conferinţă, Dragoș Stanca, Managing Partner Thinkdigital, a afirmat că „scoala nu este suficientă, dar, în opinia mea, este necesară. Școala este o sala de forță unde se antrenează nu mușchii, ci creierul. Adică oameni de succes fără școală sau cariere de succes fără internship, este imposibil”.
Ultimul speaker din cadrul conferintei „Lider Ovidiu Talks”, Marius Tudosiei, Proprietar Bacania Veche, a vorbit despre mentor si relevanța acestuia: „Mi se pare important să ne alegem modele și să nu uităm învățămintele mentorilor noștri. Asta nu înseamnă că ar trebui să ne modelăm complet după chipul și asemănarea mentorului. Personalitatea fiecăruia dintre noi trebuie să răzbată prin toate învățămintele primite, printre toate sfaturile și experiențele trăite alături de mentor.”
Toţi cei patru invitaţi au transmis, în forme şi cu exemple diferite, un mesaj comun spunând studenţilor că trebuie sa facă ce le place dacă vor să aibă succes, să aibă curajul să încerce, să nu se teamă de eşec, să fie deschişi şi să nu rateze oportunităţile, dar mai ales să fie gata să o ia de la capăt.
„Suntem la a șasea conferință și la al doilea stagiu de internship și simt că efortul nostru este profund răsplatit. Avem acum peste 1500 de studenți în program și ne extindem către alte facultăți. Vizăm atragerea facultăților din Cluj, Iași, Timisoara”, a declarat Corina Vinţan Preşedinte şi Fondator al Asociaţiei „Community Links”.
„Lider Ovidiu”, proiect derulat de Asociaţia “Community Links” în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Asociaţia Studenţilor Economişti din România (ASER), a fost lansat în luna mai 2012 cu scopul de a le oferi tinerilor o şansă reală de a-şi completa în mod practic cunoştinţele dobândite în facultate.