Secretul fericirii la locul de muncă: mâncare… gratis
Studiul, la care au participat este 1.000 de angajați full-time, a scos la iveală că acele companii care oferă mâncare gratis au angajați mai ferciți față de cele care nu fac asta. În timp ce 56% dintre angajații full-time sunt foarte sau extrem de fericiți cu actualul lor loc de muncă, procentul lor ajunge la 67% atunci când printre beneficiile pe care le primesc se numără și produsele alimentare gratuite.
Citește și Milenialii nu vor nici casă și nici mașină. Vor să-și „cumpere” amintiri!
În ciuda efectului pe care mâncarea plătită de către angajatori îl are asupra angajaților, doar 16% dintre companiile care au participat la studiu sunt dispuse să investească în gustări gratuite, mai arată studiul, citat de USA Today.
Poate că nu miră de nimeni, dar angajații care sunt cei mai impresionați de acest beneficiu oferit de angajator, în raport cu alte grupe de vârstă, sunt milenialii. Un procent de 48% dintre ei, atunci când se gândesc să-și schimbe locului de muncă, iau în considerare și alte beneficii față de cele obișnuite, iar mâncarea gratuită este unul dintre ele.
Citește și Ce-şi doresc angajaţii români din generaţia Y?
Gustările gratuite îi fac pe angajați să fie stimulați atunci când vind la muncă. În ceea ce-i privește pe mileniali, mâncarea gratuită face parte din normalitate. Așadar, companiile trebuie să înceapă să se ridice la așteptările pe care le au.