Şi corporatiştii fac sport
Corporate Games Bucharest 2012 va avea loc în perioada 24 – 27 mai 2012 și este dedicat tuturor companiilor din România – multinaționale, IMM-uri, microîntreprinderi sau antreprenori.
Corporate Games Bucharest 2012 își propune să continue cei 23 de ani de istorie ai comunității Worldwide Corporate Sport și să îi antreneze în competiție pe toți pasionații de sport, conduși de fair play și de spiritul de echipă.
Evenimentul se bucură de prezența Elisabetei Lipă, multiplă campioană olimpică și mondială la canotaj, în calitate de Președinte Onorific
„Cred că festivalul Corporate Games Bucharest 2012 va fi cel mai mare eveniment sportiv corporatist al anului olimpic 2012“.
Pentru companiile din România, Corporate Games este nu doar o oportunitate de a ieși la aer și de a face mișcare, ci și o posibilitate de a investi în angajații lor, de a crește vizibilitatea brandului și de a experimenta un amestec inedit de competiții sportive și afaceri.
Ne dorim ca firmele românești să răspundă pozitiv chemării noastre la aceasta prima ediţie şi să îşi facă o tradiţie din câştigarea de medalii şi trofee. Conceptul acestui festival sportiv funcționează excelent la nivel mondial, așadar avem încredere că va fi implementat cu succes și în România”, a declarat Radu Rădulescu, General Manager, Corporate Games România.
Evenimentul Corporate Games Bucuresti 2012 se va desfășura în luna mai 2012, pe parcursul a patru zile, va cuprinde 12 competiții sportive, la care se vor putea înscrie echipe formate din angajații companiilor, prietenii și familiile acestora si se va desfasura in Bucuresti, pe baza sportiva Dinamo, Clubul IDM si lacul Herstrau.
Printre disciplinele sportive la care se pot înscrie “atleții de zi cu zi” se numără: badminton, baschet, fotbal, înot, tenis de camp, tenis de masă și volei.
Corporate Games – Background info
Povestea Jocurile Mondiale Corporatiste începe în California, USA, în 1986.
Primul pas în organizarea lor a fost identificarea unui oraş gazda. Dintre multiplele posibilităţi existente, a fost ales San Francisco, al cărui primar, Diane Feinstein, acum senator USA, a susţinut acest concept de la început. San Francisco a fost locul perfect pentru a gazdui ediţia inaugurală a Jocurilor Mondiale Corporatiste în 1988. A fost un succes imens. Concord, un oraş învecinat din California a cerut drepturile de organizare anul următor, 1989.
Hawai a urmat, şi Honolulu a dat startul ediţiei cu numarul 3, atrăgând mii de participanţi din toată lumea, cu festivităţile de premiere pe plajă.
În spiritul global al Jocurilor, cea de a 4-a ediţie a fost gazduită de Franţa, la Lille. Un spectacol uimitor la fastivitatea de deschidere pe Stadionul Stadium de Nord, sub patronajul preşedintelui Francois Miterrand.
Unul după celălat, marile oraşe ale lumii s-au întrecut în a oferi un spectacol din ce în ce mai grandios, Atena, Istanbul, Londra, Geneva, Sevilla, Moscova, Zagreb, Leeds, Sydney, Melbourne, Delhi, Lagos şi Capetown sunt doar cateva.