Ziua Portilor Deschise la Caracuda-Ferentari
Reprezentantii Asociatiei Carusel au explicat pentru Cariere ca deschid portile Centrului Caracuda tuturor celor interesati de problemele comunitatilor dezavantajate, in special de fenomenul consumului de droguri: "Ne propunem sa impartasim din experientele noastre de lucru in comunitate si vom invata cum sa ne adaptam serviciile mai bine, cu ajutorul reactiilor si parerilor starnite".
Cei care vor participa la eveniment au ocazia sa cunoasca membrii echipei Caracuda–Ferentari si sa afle mai multe despre serviciile si activitatile pe care le desfasoara.
"Prin acest demers, ne propunem sa asiguram transparenta activitatilor derulate in cadrul Centrului Caracuda-Ferentari si sa impartasim invitatilor (reprezentanti ai unor institutii publice de resort, precum si ai organizatiilor neguvernamentale din domeniu) experientele noastre de lucru in comunitate", potrivit unui comunicat de presa.
Scopul acestui eveniment este sa promoveze si sa mareasca vizibilitatea proiectului Centrul Caracuda Ferentari – servicii sociale si de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, proiect derulat in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) cofinantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.
"Vom folosi aceasta oportunitate pentru a prezenta si expozitia 'Fotografia mea. Vocea mea', ce reuneste fotografii realizate in perioada februarie – mai 2014 de 10 copii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, rezidenti ai cartierului bucurestean Ferentari, in cadrul unui proiect derulat de Carusel in parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, prin intermediul Clubului de Educatie Alternativa", se mai arata in comunicatul citat.
Asociatia Carusel a fost infiintata in anul 2011 si obiectivul sau principal este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, persoanelor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala.