Sprijin financiar de la UE pentru profesioniștii din domeniul audiovizualului
Sprijinul financiar va fi acordat în cadrul subprogramului MEDIA, în baza Regulamentului (UE) numărul 1295/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 decembrie 2013 privind instituirea programului "Europa creativă" (2014-2020), potrivit unui anunț făcut pe media-romania.eu.
În cadrul obiectivului specific de consolidare a capacităților sectorului audiovizual european de a funcționa la nivel transnațional și internațional, una dintre prioritățile subprogramului MEDIA este îmbunătățirea capacității operatorilor din sectorul audiovizualului de a dezvolta opere audiovizuale europene care să aibă potențialul de a circula în Uniune și în afara acesteia și de a facilita coproducțiile europene și internaționale, inclusiv de televiziune, se arată în anunț.
Citește și România, ţara din topul economiilor UE
Subprogramul MEDIA acordă sprijin pentru dezvoltarea de opere audiovizuale europene, în special opere cinematografice și de televiziune cum ar fi cele de ficțiune, documentarele, filmele de animație și cele pentru copii, precum și operele interactive, cum ar fi jocurile video și multimedia cu un potențial mai ridicat de circulație transfrontalieră, dar și pentru activități care urmăresc să sprijine societățile europene de producție audiovizuală, în special societățile independente de producție, în vederea facilitării coproducțiilor europene și internaționale de opere audiovizuale, inclusiv opere de televiziune.
Solicitanții trebuie să fie societăți europene de producție audiovizuală independente care sunt producătorul majoritar al operei. Opera audiovizuală propusă trebuie să fie o producție europeană independentă de televiziune (ficțiune, animație sau documentar creativ) care implică participarea a cel puțin trei societăți de televiziune din mai multe state membre ale Uniunii Europene sau țări participante la program.
Citește și Suntem al cincilea cel mai mare beneficiar net de fonduri UE
Programul permite cooperarea și acțiunile comune cu țările care nu participă la program, precum și cu organizațiile internaționale care sunt active în sectoarele culturale și creative, precum UNESCO, Consiliul Europei, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică sau Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, pe baza unor contribuții comune pentru realizarea obiectivelor programului.
Prin această cerere de propuneri se urmăreşte sprijinirea acţiunilor şi a activităţilor desfăşurate pe teritoriul şi în afara ţărilor participante la subprogamul MEDIA.
Propunerile trebuie depuse cel târziu până la data de 22 ianuarie, ora 12:00 (la prânz, ora Bruxelles-ului), utilizându-se formularul de înscriere online. Documentele trebuie trimise la Education, Audiovisual and Culture Executive Agency din Bruxelles.