Își depășește limitele pentru copiii cu autism
Adrian Gemănaru, care este și președintele Centrului Psihologic „Marea Neagră”, împreună cu alți specialiști în autism ai centrului vor alerga la toate cursele competiției sportive, respectiv 10 kilometri, 21 de kilometri și 42 de kilometri.
Citește și Microsoft angajează oameni cu autism
Obiectivul lor este promoveze „Sensory therapy legs”, realizat de psihologul român, care ușurează activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitație și agresivitate. Proiectul a fost nominalizat la World Autism Festival.
Psihologii participă la Maratonul Internațional Brașov și pentru că vor să convingă Consiliul Județean Constanța să accepte un alt proiect inedit: „Delfinoterapie – șansă de recuperare pentru copiii cu dizabilități”. Proiectul este inițiat tot de Adrian Gemănaru, care este singurul psiholog din România acreditat pe terapia cu delfini. Centrul „Marea Neagră” a derulat această terapie în parteneriat cu Delfinariul din Constanța, dar protocolul a fost suspendat la decizia Consiliului Județean Constanța.
Citește și Psiholog român, nominalizat la premiile World Autism
„Avem încredere că, prin acest mesaj pe care dorim să-l transmitem cu ajutorul mass-media, vom reuși să determinăm autoritățile locale să înțeleagă că acești copii nu dispun de timpul necesar, pentru ca anumite mentalități să fie schimbate. Până la urmă, așa cum proiectul «Sensory therapy legs» a fost nominalizat la unul dintre cele mai mari premii internaționale de psihologie, există mari șanse ca și terapia cu delfini să fie premiată în anii următori. Voi alearga 42 de kilometri pentru asta, chiar daca nu am alergat niciodată mai mult de 21 de kilometri și, împreună cu părinții copiilor diagnosticați cu autism și prietenii mei, vrem să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la acest fenomen din ce în ce mai răspândit în România și în lume”, declară psihologul Adrian Gemănaru.