Americanii au hotărât! Munca dăunează grav femeilor și face bine bărbaților
A lucra în medie mai mult de 60 de ore pe săptămână și mai mult de 30 de ani s-a dovedit a tripla riscul de diabet, cancer, problemele cardiace și artrita, potrivit celei mai recente cercetări ale Universității de Stat din Ohio, scrie The Telegraph. Riscul crește atunci când femeile lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână și ia o întorsătură neplăcută, potrivit cercetătorilor americani, dacă depășește 50 de ore. Curios aceeași „rețetă” aplicată bărbaților nu a avut același efect nociv asupra lor. Din contră cu cât au muncit mai mult cu atât au devenit mai sănătoși.
Cercetătorii cred că se datorează faptului că femeile se confruntă cu o presiune suplimentară în viața personală, din cauza necesității de a echilibra cererile angajatorilor cu obligațiile familiale. " Femeile – în special cele care jonglează cu roluri multiple – vor resimți efectele experiențelor intense de lucru și pot seta o varietate de boli și de invaliditate ", a declarat Dr. Allard Dembe, profesor de management și politică de servicii de sănătate.
Studiul mai arată că bărbații care au lucrat peste program au avut o incidență mai mare a artritei , dar nici unul nu a dezvoltat vreuna dintre celelalte boli cronice menționate anterior. În mod surprinzător, acei bărbați care au lucrat până la 50 de ore pe săptămână, au avut un risc mai mic de boli de inimă, boli pulmonare și depresie decât cei care au lucrat 40 de ore sau mai puține.
Pentru realizarea cercetării au fost analizate datele celor 7500 de persoane înscrise în programul care s-a desfășurat pe o perioadă de 32 de ani.