Cum îţi organizezi biroul Feng Shui
Încearcă să foloseşti în birou cele cinci elemente Feng Shui: lemn, foc, pământ, metal şi apă. Un detaliu metalic, obiecte de papetarie din lemn, plante, un acvariu, etc.
Prima etapă în amenjarea unui birou Feng Shui constă în a te debarasa de tot ce te încurcă, în a face curăţenie.
- Nu pune teancuri de dosare pe jos.
- Nu pune multe lucruri pe etajere sau deasupra dulapurilor.
- Fă ordine în dulapuri şi sertare.
- Repară sau aruncă tot ce nu mai funcţionează.
- Aruncă hârtiile care nu îţi mai trebuie.
- Fă ordine în toate documentele de pe birou.
- Aruncă toate post-it-urile care nu mai sunt valabile.
- Aruncă sticlele şi dozele de suc, b spală cănile de cafea murdare.
- Şterge praful.
- Aruncă sacul de gunoi în fiecare seară.
Dezordinea are un impact profund asupra stării emoţionale şi a stării de bine. Un birou curat şi organizat aduce energia vitală, favorizează inspiraţia, concentrarea şi creativitatea. O să ai idei clare, îţi vor reveni energia şi vitalitatea, vei fi mai destins, mai calm, mai puţin stresat.
Orientarea biroului Feng Shui
Orientarea biroului în încăpere este unul dintre cele mai importante lucruri în amenajare. Pentru a fi Feng Shui, amplasează biroul în locul puterii, adică departe de intrarea în încăpere, cu spatele la perete sau în diagonală.
- Biroul nu trebuie să fie cu spatele la fereastră sau la uşă, pentru că te face vulnerabil şi îţi creează un sentiment de angoasă. Trebuie să vezi cine intră, să vezi pericolul sosind. Dacă nu poţi să aşezi biroul astfel, asigură-te că ai un scaun cu spătar înalt, care te protejează.
- Nu amplasa biroul aproape de uşă, ca să nu fii distras.
- Evită să pui biroul cu faţa spre perete, o să munceşti mai bine şi vei reuşi să te concentrezi mai mult. Dacă nu ai de ales, pune pe perete o imagine din natură – un peisaj, oceanul…
- Spaţiul din faţa ta trebuie să fie degajat, ca să favorizeze oportunităţile.
- Dacă trebuie să împarţi spaţiul cu altcineva, evitaţi să staţi spate în spate sau faţă în faţă. Cele două poziţii au tendinţa de a crea conflicte. Dacă nu poţi evita acest lucru, decalează puţin biroul sau fă o barieră dintr-o plantă sau o fotografie.
- Dacă munceşti în open space, sunt importanţi pereţii despărţitori, pentru că într-un spaţiu prea deschis, energia se evaporă. Încearcă să delimitezi spaţiul dintre tine şi colegii tăi.
Ce obiecte şi imagini există într-un birou Feng Shui
Fiecare obiect din biroul tău te influenţează. Atunci când eşti înconjurat de imagini şi de obiecte care te inspiră, creezi un mediu favorabil îndeplinirii obiectivelor. Pune fotografii, slogane şi imagini care îţi simbolizează ţelurile. Alege mobilă şi accesorii care îţi inspiră prosperitate, abundenţă şi succes.
Computerul este bine să stea în partea dreaptă a biroului, iar în stânga este bine să ai o veioză, mai sus. În spatale biroului agaţă un tablou cu un peisaj de munte, însă fără vârfuri ascuţite, iar în faţă unul acvatic, pentru că apa simbolizează bogăţie şi prosperitate. Pentru a dinamiza biroul, aşează lucrurile potrivite la locul potrivit cu ajutorul unei busole după cum urmează:
- telefon, agendă, computer, cărţi de vizită, la vest sau nord-vest, ca să favorizezi cariera şi contactele cu exteriorul;
- fotografiile cu cei apropiaţi la vest sau la est;
- lămpile sau veiozele trebuie să stea la sud, ca să îţi lumineze perspectivele de viitor
- ca să îţi îmbunătăţeşti relaţiile cu colegii, pune plantele la est.
Culori Feng Shui la birou
Culorile de la birou trebuie să fie deschise, calme. Sunt recomandate culorile bej, nisipiu, gri deschis şi galben deschis. Acestea nu sunt singurele culori folosite în amenajările interioare ale spaţiilor de lucru. Se folsoesc şi culori închise, dar este totuşi indicat, atunci când o facio, să le combini cu tonuri deschise, blânde. Culorile vii agită corpul şi spiritul.
- Galben: încurajează optimismul şi speranţa, ajută la concentrare şi atenţie şi stimulează intelectul.
- Verde: reprezintă creşterea, vitalitatea şi abundenţa.
- Albastru: caracterizează fiabilitatea şi securitatea şi măreşte creativitatea.
- Negru: incurajează introspecţia şi deschide noi orizonturi.
- Maro: Susţine şi întăreşte corpul, dar nu stimulează spiritul.
- Alb: Dinamizează spiritul şi concentrarea mentală, dar epuizează corpul.
- Gri: Stimulează concentrarea, dar epuizează corpul.
Plantele într-un birou Feng Shui
În Feng Shui este recomandat să pui plante verzi în birou. Acestea acţionează bine asupra sănătăţii şi condiţiilor de muncă, pentru că aduc energii pozitive, măresc munca creativă şi productivitatea. Cea mai potrivită plantă pentru birou este bambusul , care aduce noroc. Pune plantele de la est la sud-est. Evită cactuşii, bonsaii şi plantele cu frunze ascuţite.