Bucură-te de tot ce există în jurul tău și nu lăsa niciun stimul exterior să îți umbrească ziua!
39 de ani, absolut curioasă și nerăbdătoare să atingă noul prag psihologic de 40 de ani care cu siguranță, spune ea, „îmi va aduce noi provocări de care sunt dependentă, îmi place să fiu mereu într-un ritm «de poezie» așa cum îmi place să îl numesc eu, bazat pe – măsură, ritm și rimă – , care nu fac decât să creeze acea armonie care te împlinește pe toate planurile.”
Băiețelul ei (încă îi spune băiețel, însă când îl vede realizează că este un mini-adult deja) a împlinit de curând 14 ani. Cei doi au o relație extraordinară de susținere și înțelegere reciprocă, își petrec foarte mult timp împreună, acordându-i atenția de care are nevoie în această perioadă sensibilă de trecere de la viața de adolescent la adult. Vorbim despre parcursul professional al Cristinei Ivasuc, Director General Sabon România, despre perioade cu diferite dificultăți, despre împliniri și echilibru, într-un material marca Revista CARIERE, pentru secțiunea Work Life Balance.
După o lungă experiență în domeniul bancar, unde a avut ocazia să acumulez experiența în mai multe domenii: de la vânzări, creare produse bancare, marketing, până la IT și dezvoltare sisteme bancare. în ianuarie 2021 a preluat poziția de Director General Sabon România care nu doar că a împlinit-o profesional, dar i-a și accentuat feminitatea. „Responsabilitățile sunt generice pentru poziția pe care o ocup și cu siguranță sună clișeic, anume, coordonarea tuturor departamentelor și activităților din cadrul Sabon pentru realizarea obiectivelor setate în fiecare an. Într-un stil mai personal și care mă caracterizează mai mult, aș putea spune că responsabilitățile mele în cadrul companiei sunt de creare sinergii și conexiuni între echipe astfel încât să existe o relaționare armonioasă generatoare de rezultate, dar și de crearea unui mediu cald, primitor care îmbie și te atrage să faci parte din echipa Sabon.”
Cum vă petreceți timpul liber? Știu că mergeți în Egipt pentru lecții de Kite. Cum ați aflat despre Kyte și cum vă ajută?
Timpul liber îl păstrez la loc de cinste și încerc să nu sar peste activitățile care îmi fac cu adevărat plăcere. Prima activitate pe care vreau să o menționez pentru că este foarte importantă pentru sine, relaxarea de la final de zi, o baie caldă alături de produsele mele de îngrijire preferate, un mini-SPA la mine acasă, ascultând un episod din podcastul care mă inspiră în acel moment.
Că tot ai menționat de kite, acesta face parte dintr-un șir de noi hobby-uri care nu de mult erau pe lista de „nu sunt curioasă să le încerc” – iar recent au început să-mi atragă atenția. Aceste noi liste de dorințe și-au făcut simțită prezența odată cu noul stil de viață adoptat, mult mai mult focalizat pe activități fizice și alimentație bogată în nutrienți adaptată nevoilor mele.
Kitesurfingul este o combinație de snowboarding, wakeboarding, surfing și windsurfing, un sport foarte complex care cu siguranță te solicită extrem de mult iar pentru o aprofundare temeinică ai nevoie de multe ore de pregătire pentru a te bucura din plin de rezultatul final.
Mai am pe lista de dorințe și alte activități cum ar fi înotul (pentru că nu știu să înot), Jet Skiing, schi, snowboarding, parașutism etc – dar le voi activa pe rând pentru a nu pierde adrenalina oferită de fiecare în parte.
Cum vă împărțiți timpul între familie și job?
Nu este chiar atât de complicat, deși auzim în jurul nostru tot mai des despre pierderea acestui echilibru. Totul depinde de nivelul de organizare pe care îl ai asupra unei zile/saptămâni și timpul pe care vrei să îl acorzi atât vieții personale cât și profesionale. Așadar, la finalul unei zile pot zice împlinită că reușesc să ofer și să primesc ce este necesar în ambele planuri.
Vă amintiți de vreun moment în viață în care a trebuit să alegeți între familie și carieră? Dacă da, cum ați reușit să treceți peste acest impas?
Nu. Nu s-a pus problema și consider că este un concept greșit să faci un clasament sau să departajezi un subiect de celălalt. Iar ne întoarcem la organizarea și structurarea activităților, pe care o recomand tuturor. La început de săptămână îmi organizez calendarul astfel încât să pot cuprinde atât activitățile personale cât și pe cele profesionale astfel încât să existe o armonie între cele planuri. Toate activitățile neprevăzute, vor fi tratate și luate în considerare doar dacă am posibilitatea astfel încât să nu afecteze armonia aceasta care este foarte importantă. Și bineînteles este imperios necesar să avem curajul să spunem și NU atunci când chiar este cazul.
De-a lungul carierei, ați avut un mentor care v-a îndrumat? Dacă da, care a fost cel mai de preț sfat pe care l-ați primit?
De-a lungul vieții am avut mai mulți mentori și fiecare a apărut în momentul în care am avut nevoie de acel tip de mentorat. Dacă ne uităm cronologic, ei s-au întruchipat în bunici, părinți, anumiți profesori iar ulterior superiorii mei direcți, fiecare dintre ei învățîndu-mă să fiu ceea ce sunt.
Un lucru care mă frapează și merită amintit, este legat de fiul meu, care a ajuns la vârsta frumoasă de 14 ani, care vine la pachet cu o maturitate ajutată de societate și accesul la informație care este cu mult avansat față de perioada copilăriei noastre, și care mă uimește de fiecare dată când îmi oferă din proprie inițiativă sfaturi legate de un eveniment sau întâmplare. Au fost momente în care mi-a fost pe deplin un mentor, oferindu-mi sprijin, înțelegere, sfaturi obiective, un punct de vedere valid sau chiar o idee de soluționare care pur și simplu nu o sesizam.
Și dacă tot suntem în tonul ăsta, aș vrea să amintesc unul din sfaturile acordate de fiul meu în momentul în care eram la o răscruce de drumuri, cel mai frecvent de altfel subiect care ne dă bătăi de cap – care pe cât este de simplu și normal, de obicei nu reușim deloc să îl punem în aplicare: „Alege ceea ce te face pe tine să te simți bine, te împlinește și te face să dai ce e mai bun din tine… chiar dacă asta te va scoate din zona de confort”.
Ce înseamnă fericirea la locul de muncă?
OOOh, sunt atât de multe semnale și voi aminti câteva dintre ele
- Să te trezești de drag dimineața cu gândul că vei ajunge la birou să îți întâlnești colegii
- Cafeaua de dimineață băută alături de colegi
- Spiritul de echipă pe care îl simți mai ales când este o situație complicată și aparent fără rezolvare
- Satsifacția la final de zi/săptămână/lună/an, când vezi că eforturile tale au fost translatate în rezultate și la final apreciate de cei din jur
- Echilibrul dintre planul personal și cel profesional
- Te simți creativ și axat pe rezultate
Ce înseamnă fericirea pentru „Omul” Cristina Ivasuc?
Pentru mine, și nu vreau să sune clișeic, fericirea stă în lucrurile simple. Un zâmbet captat de la o persoană dragă, un weekend liniștit alături de prieteni/familie, o zi la birou în care remarc fericirea colegilor, sunt atât de multe lucruri care mă fac fericită și împlinită…
Poți fi cu adevărat fericit dacă nu îți setezi așteptări nerealiste față de ce te înconjoară, un sfat pentru cei ce citesc aceste rânduri – bucură-te de tot ce există în jurul tău și nu lăsa niciun stimul exterior să îți umbrească ziua.
*Acest material este susținut de Sodexo Benefits and Rewards Services.