CALATORIA pasiune dictata de afaceri
Oamenii
Dupa zicala "omul sfinteste locul", Adrian Crivii recunoaste ca locurile pe care le viziteaza sunt interesante, in special datorita oamenilor pe care-i intalneste acolo.
A calatorit foarte mult in Asia si India si declara ca oamenii sunt mult mai disciplinati si mai dedicati religiei lor decat crestinii. "Noi suntem vesnic nemultumiti, si asta din cauza asteptarilor pe care le avem", spune el.
Tara in care a revenit de cele mai multe ori este Singapore, unde a legat si prietenii. A cunoscut un taximetrist cu care a facut turul orasului. Il cheama James, este un tip dinamic, stie multe limbi straine, e fostul adjunct al sefului de politie din Singapore si are multe relatii in zona. Daca vrea sa viziteze o zona turistica sau sa ia masa intr-un restaurant interesant din Singapore, Adrian Crivii poate apela cu incredere la el.
De obicei, cand este intr-o tara straina si nu cunoaste pe nimeni, apeleaza la agentiile de turism sau se urca intr-un taxi si face turul orasului in care se afla.
Urmatoarea destinatie care l-a impresionat a fost China. Acolo a avut senzatia ca trece din secolul XVII in secolul XXI, si asta datorita tehnologiei avansate pe care a intalnit-o.
A fost si in New York, unde parea ca cineva invarte robinetele unor tevi imense de bani dirijand cantitati uriase de moneda. Nu i-au placut aglomeratia, murdaria, distantele foarte mari intre locatii.
In China, a fost impresionat de padurea de copaci pietrificati, in California i-a placut Valea Napa, un loc plin de plantatii de vita de vie si Parcul National Yosemite, iar in Rusia, la Leningrad, l-a impresionat metroul. Cand a ajuns acolo, a avut impresia ca revede comunismul si s-a speriat. De ce? Pentru ca a vazut "intelectuali nevoiti sa-si vinda lucrurile valoroase (tablouri, carti etc) si memoriile pentru a castiga niste bani". Cel mai frumos lucru pe care l-a primit intr-o tara straina a fost o distinctie din partea Academiei Navale din Sankt-Petersburg. Totul s-a petrecut intr-o ceremonie militara fastuoasa, pe covor rosu. A fost un moment grandios.
Scuba-diving
Anul trecut, Adrian Crivii a experimentat sportul scuba-diving timp de zece minute intr-o rezervatie submarina inchisa. Nu a urmat cursuri speciale pentru a se scufunda, a dat cu "subsemnatul" si, impreuna cu un instructor, s-a scufundat! Astfel a trait experienta unica de a fi fata in fata cu un peste enorm.