Avantajele integrării de tinere talente într-o organizație
O organizație ar trebui să angajeze persoane din diferite categorii sociale, fără să discrimineze pe baza vârstei ori a genului. Când oameni diverși se reunesc într-un loc de muncă, șansele de succes pentru angajator sunt mai mari.
Deși angajarea unor tinere talente ar putea părea un risc, de fapt este una dintre cele mai bune decizii pe care un angajator le poate lua pentru businessul său. Există numeroase preconcepții în ceea ce privește forța de muncă tânără, însă, în ultimii ani, majoritatea companiilor au înțeles beneficiile integrării de tinere talente într-o organizație.
Perspectivă nouă și energie
Tinerii angajați pot aduce o perspectivă nouă și un mod de gândire diferit, benefice pentru un business. Majoritatea tinerilor sunt dornici să învețe, să dobândească experiență și să își folosească abilitățile în interesul companiei. Entuziasmul lor poate fi un stimulent moral excelent pentru restul echipei.
În plus, tinerii sunt nativi digitali. Afinitatea lor naturală pentru tehnologie și abilitatea de a aplica și a înțelege rapid diferite tehnologii îi diferențiază de celelalte generații de pe piața muncii. Angajarea tinerelor talente are un impact pozitiv și important asupra promovării afacerii și adaptării acesteia în folosirea unui nou software.
Ușurința de adaptare
Când apar circumstanțe neașteptate, tinerii sunt mai bine pregătiți să răspundă schimbărilor bruște. Procesul, tehnologia și prioritățile se schimbă constant, iar modificările de ordin politic, economic și social sunt la ordinea zilei. Ușurința de adaptare la nou oferă tinerilor un avantaj într-un mediu de lucru mai activ și cu un ritm mai rapid decât oricând.
Ultimul an intră în categoria schimbărilor importante pe care angajații au fost nevoiți să le accepte și la care s-au străduit să se adapteze. Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți angajați au fost nevoiți să muncească de acasă, mod de lucru cu care nu erau obișnuiți la un nivel atât de înalt. Tinerii s-au adaptat mai ușor la această schimbare. După ridicarea restricțiilor, s-au întors, treptat, la birouri. Specialiștii susțin că, în viitor, modul de lucru va fi unul hibrid, care presupune ca echipa să lucreze parțial de la birou și parțial de la domiciliu. În acest sens, organizațiile au luat măsuri suplimentare de protejare a angajaților față de amenințările de tip patogen. Una dintre acestea este IMMUNE Building Standard™, o certificare pentru clădiri ce conține peste 130 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitecturale și operaționale, menite să îmbunătățească reziliența spațiilor interioare în fața riscurilor pentru sănătate. Capacitatea de adaptare la schimbări a tinerilor face ca reîntoarcerea la birou să fie mai ușoară și pentru ceilalți din echipă.
Formare pe profilul organizației
Tinerii sunt obișnuiți să învețe. Dacă tocmai au terminat învățământul liceal sau cel superior, vor păstra în continuare o mentalitate care îi ajută să absoarbă mai ușor informațiile. Deoarece nu au experiență, devine mai ușor pentru angajator să îi formeze. Este, așadar, o oportunitate de a dezvolta o forță de muncă formată din tineri special instruiți pentru a satisface nevoile organizației.
Tânăra generație manifestă o atitudine pozitivă față de muncă. Angajații tineri stabilesc relații sănătoase cu echipa în vederea unei mai bune înțelegeri a sarcinilor pe care le au. Totodată, pentru că sunt mai deschiși la nou, tinerele talente vor accepta diferite roluri și responsabilități. Și, pentru că vor încerca să exceleze în activitățile pe care le desfășoară, tinerii vor contribui la productivitatea generală a organizației.
Atragerea tinerelor talente și sprijinirea lor în vederea integrării în interiorul organizației pot contribui la dezvoltarea rapidă a businessului, datorită creativității, adaptabilității, precum și a dorinței de a evolua, pe care le manifestă angajații proaspăt ieșiți de pe băncile școlii.
Sursă foto: GaudiLab/ Shutterstock