Când confortul și siguranța biroului trebuie să apară în anunțul de angajare: 4 elemente ofertante pentru viitorii angajați
Viitorul post-pandemie va aduce multe schimbări, inclusiv la locul de muncă, iar biroul va trebui să se adapteze pentru a deveni din nou un spațiu atractiv la angajare.
În viitor, angajații își vor dori mai mult de la locul de muncă. Confortul și siguranța vor prima post-pandemie, la fel și un mediu profesional centrat pe motivație.
În plus, siguranța la locul de muncă, folosind tehnologii și echipamente moderne incluse în standardul IMMUNE™, va crește încrederea angajaților în companie și le va da curaj să se întoarcă zi de zi la într-o clădire care le oferă mult mai multe alternative la lucratul de acasă. Mai jos sunt câteva direcții în ceea ce privește elementele necesare în anunțurile de angajare post-pandemie.
Munca în model hibrid
Pe măsură ce mediul de business se obișnuiește cu noul normal de angajare, avem trei opțiuni pentru desfășurarea activității: toată lumea la birou, munca remote full time sau un model hibrid care să ia elementele de la primele două și să se adapteze noilor provocări. Deoarece riscul de COVID-19 încă există, iar virusul continuă să sufere mutații și companiile trebuie să fie flexibile în ceea ce privește restructurarea activității profesionale.
Deși există tehnologii pentru ca munca să se poate desfășura remote, tot mai multe companii aleg modelul hibrid deoarece interacțiunea socială între angajați continuă să aducă un plus în ceea ce privește creativitatea și inovația.
Datele existente arată că aproximativ 44% dintre angajați își doresc să lucreze cel puțin două zile de acasă. Acest lucru indică faptul că lipsa contactului cu alți angajați reprezintă o provocare pentru mulți. Simpla deplasare la birou ajută la crearea unui mindset orientat către soluționarea sarcinilor zilnice, lucru care poate avea piedici acasă.
Totodată, procentul sugerează că acele companii care oferă un model de lucru hibrid au de câștigat.
Facilități suplimentare adaptate viitorului sustenabil
Tot odată cu pandemia, exigențele angajaților la angajare au crescut. Forța de muncă ce are o înaltă calificare dorește mai mult de la locul de muncă.
Pe lângă zona de birouri cu respectarea distanței poți include o sală de ședințe, pentru încurajarea colaborării, o cafenea, zone liniștite (quiet rooms) pentru sarcinile care necesită concentrare intensă, toate desfășurate în condiții de protecție sanitară. Colțurile de relaxare, spațiile verzi și terasele pot deveni avantaje competitive pentru angajatori, mai ales dacă implementează și standardul IMMUNE™ care să contribuie la o sănătate mai mare a spațiului fizic.
Cu alte cuvinte, angajații își doresc să lucreze pentru o companie căreia îi pasă de sănătatea lor financiară, fizică și mintală. Angajatorii doresc o companie care să le ofere timp liber atunci când se îmbolnăvesc, precum și servicii de calitate pentru îngrijirea copiilor mici.
Mai mult, potrivit unui raport din 2020, starea de bine și sănătatea mintală sunt pe primele locuri în topul priorităților angajaților când vine vorba de angajare. Pentru a obține performanță la locul de muncă, organizațiile ar trebui să reconfigureze locul de muncă pentru a integra practici de wellbeing în activitățile zilnice.
Acest lucru este foarte important atât în prezent, cât și după încheierea pandemiei. În lipsa unor practici focusate pe îmbunătățirea sănătății mintale, crește riscul de stres cronic ce poate evolua în burnout. Drept urmare, scade productivitatea și performanța angajaților, la fel și retenția de salariați.
Măsuri de siguranță la birou
Toți angajații ar trebui să se simtă în siguranță la locul de muncă. În contextul noii normalități, acest lucru necesită realizarea unor ajustări la nivelul mediului de lucru.
Schimbările tehnologice și structurale cresc încrederea, contribuie la implementarea unor protocoale și ajută la obținerea unei experiențe sigure. Mai jos sunt câteva elemente care pot crește confortul odată cu întoarcerea la birou:
- Mai mult spațiu liber;
- Acces la birou touchless;
- Prezența dezinfectantului pentru mâini pe toate birourile.
De asemenea, sistemele automate pentru purificarea și dezinfectarea aerului, apelarea vocală și alte tehnologii oferă stabilitatea necesară pentru ca angajații să vină cu încredere la locul de muncă.
Focus mai mare pe spațiul de lucru
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății distanțarea socială reprezintă o modalitate eficientă pentru a preveni răspândirea COVID-19.
Biroul open space ajută la menținerea distanței între angajați și conferă un aspect social locului de muncă. Chestionarele realizate au arătat că mulți angajați s-ar întoarce încrezători la birou dacă angajatorii ar crea mai mult spațiu între spațiile de lucru.
Unele companii își împart angajații în mini-ture cu echipe mai puțin numeroase care ocupă același spațiu.
Foarte utilă este și tehnologia touchless pentru a accesa spațiile din companie. Pentru mulți angajați atingerea zonelor comune creează anxietate. Aici intră mânerele ușilor, întrerupătoarele, butoanele de la lift, cuptorul cu microunde, precum și computerele folosite la comun.
Odată cu revenirea la birou, eliminarea punctelor care necesită atingere din partea angajaților, a clienților și a vizitatorilor creează un mediu mult mai sigur.
Pe lângă automatizarea intrărilor și a altor puncte de contact, este important să te asiguri că angajații care ajung la birou sunt sănătoși. Acest lucru se poate realiza printr-un termometru smart la intrarea în clădire, eventual, și prin completarea unui chestionar de simptome la check in.
Există inclusiv organizații care au integrat camere video cu detector de temperatură. La depistarea unei persoane cu o temperatură peste cea normală acest sistem semnalizează anomalia.
Întoarcerea la locul de muncă după pandemie aduce multe provocări atât pentru angajați cât și pentru angajatori. Luarea de măsuri pentru a asigura siguranța ar trebui să fie prima prioritate a angajatorilor care își doresc angajați productivi. Munca în model hibrid, facilitățile suplimentare precum și reproiectarea zonei de lucru va face ca angajații să revină în siguranță la locul de muncă. Aceste schimbări vor crește retenția și vor contribui la creșterea numărul de angajați de înaltă calificare.
Sursa foto: Shutterstock