Ce activități și relații ai nevoie să cultivi? Grija cea mai mare pe care să o ai în 2019
Un alt gen de cap de listă de dorințe pentru 2019…Ai observat deja: în fiecare an sunt cam aceleași dorințe, un pic împrospătate sau fardate. Ce ai putea adăuga nou și inspirat anul acesta? Ai întrebat un prieten adevărat ce obiectiv îți sugerează să îți scrii pe lista de obiective ? Dacă ai unul dispus să îți răspundă sincer este foarte probabil să afli ceva diferit despre tine…
Ce simt să spun eu, ca și coach, prietenilor mei, pentru anul ce vine ? Grija cea mai mare pe care să o ai în 2019 să fie: cultivarea și menținerea unui bun nivel de energie personală . Cum se traduce un nivel înalt de energie? În puterea interioară de a-ți gestiona emoțiile , gândurile și acțiunile în cea mai benefică direcție pentru tine, menținând o stare de bine, de pozitivism și de încredere în sine și în frumusețea vieții. Când privim această distincție, apar automat câteva întrebări necesare, pe care dacă ți le pui, îți dai șansa să avansezi pe acest culoar : Cum cultivi un nivel înalt de energie? Care sunt ” găurile negre”, domeniile în care pierzi cea mai multă energie? Ce activități și relații ai nevoie să cultivi și să crești ca să îți crești energia?
Ca să cultivi un nivel înalt de energie, contează să ai obiectivul, să atingi rezultatul, dar mai ales, cum îl produci , nu cât de mult zgomot faci!
Este de la sine înțeles că atașamentul de așa zisul “confort actual” nu îți va putea oferi un altfel de rezultat la nivelul energiei personale. Dacă vrei altfel de rezultate, un alt nivel de energie, poate ar fi necesar să începi să cultivi altfel de gânduri, obiceiuri, obiective și acțiuni. Ca să cultivi un nivel înalt de energie, contează să ai obiectivul, să atingi rezultatul, dar mai ales, cum îl produci, nu cât de mult zgomot faci și câtă energie inutilă consumi.
Fără timp rezervat pentru noi, cultivarea unui bun nivel de energie pentru noi, este imposibilă. Seneca bine spunea: “Nimic nu ne aparține , doar timpul”. Este cel mai important capital, dar ai observat cum ne lăsăm, probabil, “jefuiți” la acest capitol. Cum nu știm să punem bariere, cum nu știm să valorizăm importanța unei agende, cum nu știm pur și simplu să spunem “nu” unor urgențe în favoarea onorării unor priorități. Cum ar fi să te concentrezi în 2019 pe a câștiga timp pentru tine ? Să zicem 1 oră pe zi numai pentru sufletul tău.
Oare cum ai fi tu, la sfârșitul lui 2019, cel ce a beneficiat de 365 de ore de self -caring în 2019 ?
Ce transformare ar fi vizibilă, dacă ți-ai oferi acest timp? Dacă ai deja focus pe păstrarea unui nivel înalt de energie, atenție la cele 4 capcane: sentimentele negative, lipsa de centrare, somn insuficient și hrana balast. Sunt 4 pietre de moară cel mai des întâlnite și sunt responsabile de 80% din balastul energetic. Dacă ai deja ca obiectiv să câștigi timp și să îți crești energia în 2019, ca și coach, îți recomand să acorzi atenție cu prioritate următoarelor 10 aspecte:
1) Fii atent la limbajul non nonverbal al oamenilor că să înțelegi mai repede adevărul lor și antrenează- te să pui întrebări curajoase, profunde, revelatoare. Folosește o agendă în care să îți pregătești întrebări pentru întâlnirile importante .
2) Ai grijă de cine te lași influențat. Atenție la colegii sau partenerii lipsiți de claritate mentală, dar care vor să îți influențeze deciziile.
3) Caută să fii alături de oameni care au un nivel de energie peste al tău .
4) Adu frumos și ordine peste tot în jurul tău: în gânduri, relații, dulapuri, haine, fișiere.
5) Decide să acorzi atenție alegerii cuvintelor. A depune un efort pentru a aduce claritate, frumos și energie ridicată în frazele spuse și deopotrivă în cele scrise. Gândurile și ca atare cuvintele au energie, iar cele negative ne întinează aura, cele pozitive, ne-o cresc.
6) Pune la punct oamenii negativi și veninoși. Nu îi lăsa să “vomite” pe tine gândurile lor toxice. Ține-te departe de ei, angrenează numai acele conversații necesare și rămâi cât mai neutru în relația cu ei. Au tehnici de a te atrage într -un vârtej negativ și de a-ți fura astfel energia.
7) Redefinește ce înseamnă să ai grijă de tine . Să îți întrebi conștient, azi, corpul, mintea, sufletul, ce nevoi au, să asculți răspunsul și să faci, ceea ce îți cer. Fă acele lucruri care contează pentru tine, la timpul lor și îți garantez că vei fi puternic în împrejurările în care va trebui să contezi pentru alții
8) Construiește si hrănește acele relații care contează . Anumite gânduri, emoții, energii se catalizează numai în prezența oamenilor cu care suntem pe aceeași lungime de undă, ai observat? De-acolo viața noastră primește o scânteie, care face să ne repornească un motor. Din întâlnirile cu oamenii pe aceeași lungime de undă plecăm energizați, din celelalte, leșinați.
9) Cumpără selectiv. Fii un client exigent, atent la ce alegi să pui în și pe corpul tău . Atent la ce materiale și ce culori alegi. Cultivă simplitatea în tot ce ești, ai , faci și spui. Asta menține energia sus .
10) Fii autentic. Pierdem enormă energie să ascundem sau să pretindem. Dar știi, oamenii nu se îndrăgostesc de oamenii perfecți. Se îndrăgostesc de oameni autentici, iar vulnerabiliatea nu trebuie ascunsă în față celor importanți pentru tine, ea creează raport, încredere și conexiune. Desigur, primul pas este să începi prin a fi autentic cu tine, a asculta vocea sufletului și a te acorda cu ea, a nu te mai minți în privința a ceea ce îți place să faci, a câte kilograme ai, a cât vrei să câștigi, a ce vrei să oferi, etc.
Fii prezent mereu la energia pe care o aduci acolo unde esti: într-o ședință, într-o relație, în cuplu, în casă , în echipă, etc. Un om cu o energie bună are cele mai mari șanse să poată atrage orice își dorește: de la partenerul ideal, la mentorul perfect, de la suma de bani pe care o visează, la jobul dorit, oportunități înzecite și relații privilegiate. O schimbare energetică mare creează un om mare. Sunt multe schimbări pe care le-am putea face, însă nu toate pot avea un impact așa de mare ca și cultivarea si creșterea constantă, conștientă, a nivelului de energie.
Maria-Iris Hoeppe este și autor al volumului “Cartea despre schimbări”