Poveste aromată de business: de vorba cu Mihail Florescu, creator de cafea și povestitor
In anii '80, Mihail Florescu a decis sa plece din Romania comunista si s-a stabilit in Italia. Acolo si-a descoperit pasiunea pentru cafea si a inceput sa ii descopere tainele. De atunci, tot ce face Mihail Florescu are legatura cu cafeaua.
In 1991, acesta se intoarce in tara si aduce cu el prima prajitorie cu tehnologie italiana. Deschide in Timisoara prima prajitorie din oras, una dintre putinele existente in Romania la acea vreme. In 1996 isi muta activitatea in Bucuresti. Doi ani mai tarziu inregistreaza marca Leonard Caffe. Astazi, Mihail Leonard spune despre brandul Leonard Caffe ca este "dinamic si inventiv".
"Desi exista de secole, lumea cafelei s-a rafinat si civilizat abia in ultimii 25 de ani, intrucat anterior acestei perioade, activitatile din jurul comercializarii acestui produs erau doar de contrabanda. Cafeaua este un fenomen cultural, in jurul caruia se intampla cele mai diverse proiecte, este cel mai popular pretext si context in care oamenii socializeaza", a declarat Mihail Florescu, intr-un interviu acordat wall-street.ro.