Directorul CFR SA a fost demis – E al treilea şef dat afară din cauza problemelor trenurilor
Ministrul Felix Stroe a spus marţi că nu poate tolera "lipsa de respect față de cetățeni" și că va avea o întâlnire, la sediul ministerului, cu personalul responsabil din infrastructura feroviară, căruia îi va atrage atenția asupra problemelor din sistem.
"Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții. (…) Nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Eu nu voi tolera, toleranța este zero. Problemele întârzierii trenurilor nu sunt datorate faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorate infrastructurii, care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul (Chiper — n.red.) a fost demis astăzi.
Nu pot să înțeleg cum pe calea ferată București-Constanța, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată și este cea mai modernă din România, trenul trebuie să întârzie zeci de minute, decât ca și lipsă de organizare, de preocupare, de exigență a conducătorului respectiv. I-am atras atenția domnului Chiper, ieri, la ministerul Transporturilor.
Culmea, știa că vin la Deva și totuși acest tren a întârziat o oră. Și nu a întârziat o oră azi, întârzie în fiecare zi. (…) Când o să vină viscolele, ce o să ne facem?", a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.
Directorul Companiei de Căi Ferate CFR SA, Marius Chiper, este al treilea şef care e demis.
Anterior, luni, directorul Regionalei Căi Ferate Bucureşti şi şeful Gării de Nord au fost schimbaţi din funcţie, tot prin decizia ministrului de resort.
Ştim cu toţii că orice român care își planifică un drum cu CFR-ul va lua în considerare și o întârziere considerabilă în raport cu ora de sosire tipărită pe bilet. Concret, întârzierile trenurilor ajung la 2 milioane de minute pe an.