Oportunităţi de perfecţionare pentru angajaţii din asigurări
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea adaptabilităţii specialiştilor şi intermediarilor din domeniul asigurărilor la dinamica mediului economic, în special în vederea introducerii de tehnologii moderne şi soluţii organizaţionale care să conducă la creşterea calităţii serviciilor prestate şi a productivităţii muncii.
Noile cursuri introduse in proiect sunt: Regularizarea daunelor auto, Regularizarea daunelor non-auto, Protecţia asiguraţilor, protecţia datelor cu caracter personal, etica profesională în asigurări, Metode şi tehnici de evaluare a nevoilor clientului, Asigurări de sănătate, Sisteme online de vânzare a asigurărilor.
Modificarile de programă au fost efectuate ca urmare a solicitărilor primite de la participanţii la cursurile derulate anterior, precum şi ca urmare a sugestiilor primite din piaţa de profil.
Cursurile vor avea o durată de 5 zile fiecare şi vor fi organizate în grupe de maxim 28 de persoane.
Proiectul, aflat în cel de-al doilea an de implementare, prevede organizarea a cel puţin 295 de cursuri pe tematici specifice domeniului asigurărilor pentru un grup ţintă de 8.260 de persoane, dintre care 826 de manageri, 165 de persoane fizice autorizate (în conformitate cu prevederile OUG nr. 44/2008)şi 7.269 de angajaţi.
Până în prezent au fost organizate un numar de 58 de cursuri la care au participat 1.500 de persoane. Ponderea cursanţilor certificaţi este, până în prezent, de circa 97% (1.455 persoane).
Informaţii despre lista tematicilor acoperite de cursuri, planificarea pe regiuni şi procedurile de înscriere pot fi accesate pe www. imasig.ro.
Proiectul "Program naţional de formare profesionala a specialiştilor şi intermediarilor din asigurari" se desfăşoară pe o durată de 3 ani, iar valoarea totală eligibilă a proiectului este de circa 10,7 milioane de lei, din care cofinanţarea din Partea Uniunii Europene şi a statului român este de aproximativ 10,4 milioane de lei.