World Education Fair revine în acest weekend la București
World Education Fair le oferă posibilitatea atât tinerilor interesați să studieze în afară, cât și părinților care îi însoțesc să stea de vorbă direct cu reprezentanții unora dintre cele mai bune universități din Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Danemarca, Elveția și Statele Unite ale Americii. Pot afla informații utile despre studiile universitare de licență, master și MBA, precum și informații despre cum pot obține burse sau finanțări la aceste instituții.
Citește și Limbile străine – cea mai bună investiție în viitorul copiilor
Cum la târgul educațional vor fi prezenți și studenți de la universitățile de top din strănătate, tinerii interesați să studieze în afară au ocazia să discute direct cu ei și să afle informații concrete despre viața în campusurile universitare și țările respective.
Universitățile participante
Printre universitățile participante se numără City University London, care se află în top 5% din lume, conform Times Higher Education World University Rankings 2013/14, și în Top 10 universităţi din UK în ceea ce priveşte salariile absolvenţilor. A fost catalogată de The Guardian University Guide 2014 drept universitatea numărul unu din Londra pentru business şi management şi numărul patru în Marea Britanie.
Alte universități participante sunt Coventry University, care ocupă poziția a doua în clasamentul Sunday Times University Guide 2012, King`s College London, una dintre universităţile aflate în Top 20 universități ale lumii, cunoscută şi pentru cei doisprezece absolvenți laureaţi ai premiului Nobel, printre care Mario Vargas Llosa – premiul Nobel pentru literatură în 2010, sau Peter Higgs – premiul Nobel pentru fizică în anul 2013, sau The Hague University of Applied Sciences, reprezentant de elită al instituţiilor de învăţământ cu orientare profesională, care are cadre didactice şi studenţi din peste 100 de ţări.
Top trei destinații de studiu căutate de tinerii români
În topul primelor trei destinații de studiu se mențin, în continuare, pe lângă Marea Britanie, Danemarca și Olanda. Destinația preferată și în același timp și cea mai scumpă rămâne, ca și anul trecut, Marea Britanie.
Tinerii români care doresc să studieze în străinătate pot beneficia de programe de informare și consultanță oferite de către organizatorii World Education Fair, Integraledu, care îi pot consilia pe tot parcursul procesului de admitere astfel încât să aleagă universitățile potrivite și să se pregătească pentru admiterea la aceste universități.
Metode de finanțare a studiilor
Studenții care vor să studieze în străinătate se pot interesa la World Education Fair și despre cum pot obține o bursă totală sau parțială oferită de unele universități participante, pot afla de la consultanții Integraledu informații despre metode alternative de finanțare, despre împrumuturi pentru studii și despre metodele de rambursare ale acestora.
Citește și Ce aleg românii să studieze în străinătate
Chiar dacă familia unui tânăr aflat la început de drum nu are posibilități financiare mari, acesta poate studia în străinătate obținând împrumuturi de studii care se returnează doar în momentul în care se va angaja și salariul său anual va depăși o anumită sumă. Un exemplu este împrumutul acordat de statul britanic, care oferă un grant de până la 12.000 de euro pe an. Plata acestuia se poate face în termen de 30 de ani din momentul în care absolventul și-a găsit un loc de muncă, iar rambursarea începe doar dacă venitul său va depăși 21.000 de lire pe an și reprezintă aproximativ 9% din suma care depășește acest venit.
Cei care nu vor putea ajunge la ediția din București pot participa la târgurile World Education Fair care vor avea loc în Timișoara, pe 28 septembrie, la Hotel Timișoara, în Galați, pe 30 septembrie, la Hotel Vega, sau în Constanța, pe 1 octombrie, la Hotel Ibis. Participarea la World Education Fair este gratuită, iar înscrierile se fac pe site-ul oficial al târgului educațional, unde se găsesc și mai multe informații despre înscriere și despre eveniment.