Președintele Camerei de Comerț și Industrie România-Israel: “Este o plăcere deosebită să faci bine fără să aștepți ceva în schimb”
Călin Coșar, președintele Camerei de Comerț și Industrie România-Israel, spune că, de-a lungul timpului, a realizat foarte multe activități de voluntariat alături de mai multe organizații.
”Este o plăcere deosebită să faci bine fără să aștepți ceva în schimb, iar acest lucru m-a determinat să mă implic cât mai mult în acțiuni de voluntariat”, povestește acesta.
El susține că s-a implicat treptat în acțiuni caritabile din dorința de a face bine celor din jur și de a da un exemplu societății. În plus, consideră că l-a ajutat foarte mult din punct de vedere profesional.
”În viața personală și profesională, voluntariatul și contactul cu diverse probleme sociale te ajută să înțelegi viața într-un mod diferit, să fii mai echilibrat și să vezi lucrurile cu alți ochi. Le recomand tuturor să se implice în acțiuni de voluntariat pentru că aproape toate lucrurile din jurul nostru sunt trecătoare, în afară de a face bine, ceea ce este neprețuit.
Iar uneori poți contribui simțitor la îmbunătățirea vieții celor aflați în nevoie fără să coste nimic. Până la finalul anului, companiile pot direcționa 20% din impozit către ONG-uri, fără niciun cost suplimentar din partea lor”, punctează Călin Coșar.
”Cel mai mult am fost marcat de centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni, care este un proiect menit să ofere cazare temporară familiilor care îngrijesc un copil care suferă e o boală incurabilă și care au dificultăți în a-și găsi unde să locuiască.
Acest centru, aflat într-un loc pitoresc în Adunații Copăceni, pe un domeniu donat de failia Florescu în 2012, va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spații pentru activități educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situații limită (6 apartamente sociale), un centru educațional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o cladire destinata taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii și un centru educațional destinat personalului medical”, explică Călin Coșar.
Centrul de la Adunatii-Copaceni conține un complex de 5 cladiri, ce vor fi destinate diferitelor forme de terapie și suport oferit micilor pacienți și familiior lor, iar pe 19 decembrie a fost finalizată etapa de renovare a clădirii principale – conacul proprietății, clădire de patrimoniu.