3 trucuri pentru a avea un boost de productivitate după mini-vacanța de Rusalii
Plimbări scurte și dese
Statul la birou timp îndelungat are efecte negative asupra sănătății și afectează calitatea muncii. Tocmai de aceea e recomandat să vă ridicaţi de la birou cât mai des.
Un studiu publicat la începutul anului duce mai departe această idee: o plimbare scurtă și rapidă, de 5 minute, la fiecare oră de muncă, poate fi Sfântul Graal al productivității.
Participanții la experiment au declarat că au mai multă energie și termină sarcinile mai repede după ce au luat acest gen de pauze, în locul uneia singure de 30 de minute. Mai mult, ei nici nu au poftit atât de mult la mâncare nesănătoasă, iar nivelul de energie le-a crescut.
"Nu trebuie să investești prea mult timp dacă vrei să ai parte de un boost de productivitate la locul de muncă. Acest studiu demonstrează că e nevoie să faci doar niște mici schimbări în rutina zilnică pentru a avea un impact pozitiv asupra stării voastre generale", a explicat Jennifer Turgiss, de la Johnson & Johnson Health and Wellness Solutions, care a coordonat studiul.
CITEŞTE ŞI Cum poți deveni mai eficient la locul de muncă. Care sunt cele 10 moduri în care poţi creşte productivitatea
O plantă pe birou
Dacă sunteți închiși între patru pereți și înconjurați de birouri gri, fără nicio pată de culoare, atunci să nu va mirați că vă chinuiți să veniți cu idei noi. Dacă vreți să scăpați de această atmosferă ternă puteți să încercați să aduceți o plantă sau mai multe în încăperea în care va desfășurați activitatea zilnică. Asta pentru că în birourile în care există plante sau alte elemente din natură, creativitatea crește cu 15%, iar productivitatea cu 5%, potrivit studiului Human Spaces realizat de echipă condusă de psihologul Cary Cooper.
Găsiți temperatura potrivită
Da, birourile friguroase nu reprezintă un mediu propice pentru productivitate. Aerul condiționat umflă facturile de energie, însă nu "umflă" cu energie și angajații. Ba din contră. Un studiu realizat de specialiștii de la Cornell University a arătat că temperatura optimă ar fi de 25 de grade. Dacă mercurul din termometru scade cu 5 grade, atunci oamenii nu se mai pot concentra la fel de bine la sarcinile pe care le au de făcut, iar situația se agravează odată cu scăderea și mai mult a gradelor Celsius.