Cel mai râvnit internship al verii, “CEO Pentru o Lună”. Miza, 15000 de euro salariu
Sînziana Voicu, câștigătoarea celui mai râvnit internship al verii – Adecco “CEO Pentru o Lună” – pentru care au concurat 1.764 de tineri, are agenda plină în fiecare zi. Ea a vizitat 8 orașe călătorind mai bine de 2.000 de kilometri în țară pentru a învăța de la specialiștii companiei ce înseamnă gestionarea resurselor umane.
CITEȘTE ȘI: A spus „Adio, multinațională!”
„Astfel de lucruri nu pot fi predate la nicio facultate. Am văzut cum se transformă o idee într-o strategie care influențează viața a mii de candidați. Tinerii de astăzi folosesc social media nu doar pentru a ține legătura cu prietenii, ci și pentru a fi la curent cu ultimele știri, pentru oportunități de carieră și pentru mobilizarea pentru o cauză. Ei sunt social media! Companiile care nu se adaptează rapid la preferințele tinerilor riscă să devină irelevante pentru consumatorii de mâine”, a declarat Sînziana Voicu, “CEO Pentru o Lună”, Adecco Romania.
CITEȘTE ȘI: Cum faci față unui copil răsfățat
„Generația Millennials are foarte multe idei care pot schimba industriile cu ușurință. Cu ajutorul Sînzianei, am realizat încă o dată cât de importantă este atragerea de noi talente și încurajarea acestora de a-şi exprima viziunile şi de a se face ascultați” a declarat Florin Godean – Country Manager Adecco România.
CITEȘTE ȘI: Poate vrei să știi, cum trebuie să te hrănești înainte de a pleca la job: micul dejun în 20 de țări
Conform Organizației Internaționale a Muncii, numărul tinerilor șomeri a ajuns la 71 de milioane în 2016. A 4-a revoluție industrială creează locuri de muncă noi, care necesită abilități și aptitudini pe care puțini le posedă. Angajatorii se plâng de incapacitatea educației tradiționale de a oferi abilitățile necesare pentru a face faţă nevoilor existente și cer abilități ce țin de gestionarea unor proiecte și management de personal. Raportul Global Talent Competitiveness Index 2017, realizat de INSEAD împreună cu Adecco Group, arată că statele aflate în top, cum ar fi Elveția, Singapore și țările nordice, au mai mult succes în combaterea șomajului în rândul tinerilor datorită, într-o anumită măsură, sistemelor de educație care încurajează învățarea pe bază de practică și realizare de proiect și prin oferirea de oportunități de muncă prin cursuri de pregătire dedicate lor, cum ar fi ucenicia.