O elevă de la un liceu privat din Cluj a obținut cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge de studii media
Cambridge decernează premiul „Top in the World” elevilor care susțin examene la discipline studiate în liceu, premiul deschizând drumul absolvenților pentru admiterile la universități de top.
Ambițioasă, muncitoare, liniștită – așa o descriu colegii pe Chiara Ferrari.
Acum în clasa a XII-a, Chiara are 17 ani, este din Italia, studiază la Transylvania College din anul 2012, și mai are o soră și doi frați care învață în același loc Au ajuns la Cluj datorită tatălui lor, care a venit în Cluj pentru oportunități de afaceri. Dorește să urmeze o carieră în jurnalism și a aplicat la 4 universitati de profil, în Anglia. Acest rezultat aduce valoare CV-ului și demonstrează cu certitudine pasiunea, motivația și potențialul Chiarei. Un astfel de rezultat poate deveni un factor principal de departajare în procesul de admitere la o universitate de top, unde mai mulți elevi cu abilități similare concurează pe același loc.
Pasiunea pentru media și-a descoperit-o în cadrul liceului. Pentru a explora si mai mult acest domeniu, în cursul verii a făcut un stagiu de practică la o agenție de publicitate, la departamentul Media.
În cei șapte ani de când se susțin examene Cambridge la Transylvania College, 365 de elevi ai școlii au susținut un total de 512 examene de tip IGCSE și A-level. În sesiunea iunie 2017, 68 de elevi au susținut examene, iar 36 au fost promovate cu „A” – echivalentul notei „10.00” în sistemul educațional românesc. În sesiunea din vară, șase elevi ai școlii au obținut A pe linie, la toate disciplinele la care au susținut examene.
În funcție de profil și de preferințe, materiile de examen pot fi: limbi străine (engleză, germană, spaniolă, franceză, chineză), matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, sociologie, psihologie, economie, business, artă, sport și media studies.
Școala din regiune cu cele mai bune rezultate la testele elevilor
Transylvania College, școala pe care a fondat-o la Cluj în 1993 profesoara Simona Baciu, a fost desemnată, de-a lungul timpului, cea mai bună școală românească, una dintre cele mai bune școli în sistem britanic din lume și școala din regiune cu cele mai bune rezultate la testele elevilor. Într-un interviu acordat revistei CARIERE, fondatoarea școlii private afirma că învățământul românesc duce lipsă de resurse și că trebuie căutate soluții în sensul susținerii celor care fac diferența. „Când vine vorba de resursa noastră de profesori români suntem încântați să vedem o creștere a calității în rândul tinerilor profesori și am creat pentru a-i încuraja programe speciale de a fi integrați și de a învăța cât de repede se poate ceea ce facem noi diferit, o abordare modernă a învățatului dar și a actului de predare. Pentru noi contează foarte mult omul care vine să lucreze alături de noi. Ne interesează profilul și în special atitudinea. Toată lumea mă întreabă unde merg elevii noștri după ce termină școala iar 70% își doresc să meargă în străinătate 30% rămân în România dar diferența este că oriunde merg ei știu de unde au plecat. Și se întorc. Am angajat deja profesori dintre cei care ne-au fost elevi. Iar cei care nu se întorc, de acolo de unde sunt dacă vor putea să ajute România o vor face”, afirmă încrezătoare Simona Baciu.