România nu crede în tineri? Are cel mai mic număr de angajări după absolvirea facultății
TheKnowledgeAcademy.com, experți în formare și calificări suplimentare, a dorit să investigheze poziția pe care o are România, comparativ cu celelalte țări europene, când vine vorba de numărul de persoane cu studii postliceale și rata de anagajare a tinerilor care au absolvit recent.
Doar 25% dintre tineri au optat pentru învățământ superior
Astfel, primele cinci țări de pe listă sunt:
Lituania (58.7%), Luxemburg (54.6%), Cipru (53.4%), Irlanda (52.9%) și Elvetia (51.2%).
La celălalt capăt al scalei, țările europene cu cel mai mic procent de persoane cu studii postliceale includ: Slovacia (31.5%), Malta (29.9%), Croatia (29.3%), Italia (29.3%) și România (25.6%).
***Datele au fost extrase de pe website-ul Eurostat și reprezintă cifrele pentru anul 2016 pentru tinerii care au optat pentru învățământ superior (ca procent din populația cu vârstă cuprinsă între 30 și 34 ani), și pentru ratele de angajare a tinerilor care au absolvit recent studiile postliceale (ca procent dintre absolvenții cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani). TheKnowledgeAcademy.com a comparat țările europene cu cel mai mare procent de persoane cu diploma de licență sau alte calificări profesionale.
Malta și Islanda țările cu cele mai mari procente de tineri angajați imediat după absolvire
Surprinzator, țările cu cele mai mari procente diferă complet față de țările care au avut un număr mare de studenți cu studii superioare. Acestea sunt: Malta (96.6%), Islanda (94.7%), Germania (90.1%), Olanda (90.1%) și Norvegia (90.1).
În contrast, țările europene cu cel mai mic număr de angajări după absolvire sunt următoarele: Bulgaria (72%), România (63%), Spania (68%), Italia (52.9%) și Grecia (49.2%).
Barinder Hothi, directorul executiv al TheKnowledgeAcademy.com, a făcut următoarea declarație cu privire la constatări: „Este liniștitor să constatăm că, numărul tinerilor care nu sunt în educație, angajare sau formare continuă scade în fiecare an. Cu toate acestea, atât Marea Britanie, cât și alte țări precum Italia, România și Bulgaria, au un drum lung de parcurs pentru a ajunge la același nivel cu țările de top în ceea ce privește persoanele cu studii superioare și procentul de tineri angajați după absolvire. Deși ar fi interesant să vedem câți dintre acești tineri lucrează în domeniul în care au absolvit.”