Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Citește-te acum

Oana Chirila – HerculaneProject

O poveste încărcată pe Bored Panda, devenită virală pe internet în doar câteva zile.

Așa s-a născut HerculaneProject, o extraordinară inițiativă civică, menită să scoată din ruină cea mai frumoasă stațiune balneoclimaterică de pe continentul european – Băile Herculane. Iar cea care a declanșat totul este Oana Chirilă, 25 de ani, absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, cu  licență și master în restaurare.

În anul 2017, imediat ce a văzut dezastrul de la Herculane, Oana  a inițiat platforma de reactivare HerculaneProject. Lucrurile au pornit greu, birocrația, legislația stufoasă, nepăsarea au dat mari bătăi de cap echipei. Însă, pe măsură ce proiectul a prins contur, tot mai mulți români s-au alăturat inițiativei.

Acum, la doi ani de la publicarea articolului, povestea frumoasă în care niște tineri și-au propus să salveze din ghearele ruinei cele mai prețioase bijuterii ale stațiunii Herculane s-a transformat în realitate și, mai mult, a reușit să adune laolaltă atât de mulți de oameni, încât succesul nici nu mai pare așa îndepărtat.

Sufletul Herculane Project, Oana spune că face totul  din pasiune și respect pentru valoare, pentru frumos, pentru istorie, și crede că este de datoria fiecăruia dintre noi să se implice cât mai mult, dacă vrea să schimbe cu adevărat ceva. ”Știu că e dificil să faci acel pas de la gând la acțiune și e nevoie de multe compromisuri și sacrificii, dar nu e imposibil”. 

Citește integral profilul Oanei Chirilă aici:

https://revistacariere.ro/inspiratie/responsabilitate-sociala/oana-chirila-catalizatorul-herculaneproject-o-extraordinara-initiativa-civica-pentru-salvarea-bailor-imperiale-neptun/


Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 CITESTE