Revista CARIERE, no. 277, aprilie 2022 Revista CARIERE, no. 277, aprilie 2022 Citește-te acum

Daniel Leș

Mă implic profund în fiecare lucrare pe care o fac, gândindu-mă că, la sfârșit, când e gata, trebuie să i-o arăt lui Dumnezeu”. 

Daniel Leș este un maestru în arta ceramicii figurative și a olăritului, care-și iubește țara. Prin arta și prin munca sa, el păstrează comorile trecutului și pune umărul la construirea viitorului nostru.

A crescut în atelierul tatălui său, pictorul și ceramistul Ioan Leș, unde a învățat desenul și ceramica. Din 1997 își expune lucrările în țară și în lume și este premiat cu diplome de excelență, premii pentru originalitate și premii speciale. „Doresc să recuperez lumea copilăriei mele”, spune Daniel Leș, așa că multe din personajele pe care le modelează sunt din satul copilăriei sale. Este adeptul metodelor tradiționale de prelucrare a lutului și este recunoscut ca promotor și continuator al al artei olăritului. În anul 2005, Daniel Leș deschide pensiunea Casa Olarului, o oază de liniște unde oamenii vin pentru tihnă, contemplare, creație, precum și pentru bucate și arome tradiționale. Sunt găzduiți aici „oamenii care ar vrea să iasă din oraș, fie și pentru câteva zile, și să se reconecteze cu natura, să intre într-un alt spațiu – în care timpul este pentru suflet”.

Citeste integral profilul lui Daniel Leş aici:
https://revistacariere.ro/leadership/daniel-les-modeleaza-un-spatiu-in-care-timpul-este-pentru-suflet/


servicii seo profesionale

Revista CARIERE, no. 277, aprilie 2022 Revista CARIERE, no. 277, aprilie 2022 Citește-te acum