Revista CARIERE, no. 288 Revista CARIERE, no. 288 Citește-te acum

Lavinia Țânculescu-Popa

Lect. Univ. Dr. Facultatea de Psihologie (UHB), cadru didactic asociat SNSPA, Președinte-ales (2025-2027) al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO) și Președinte în exercițiu al Societății Române de Analiză Jungiană (SRAJ)

Lavinia este, din punct de vedere al expertizei profesionale, o îmbinare între un practician şi un teoretician. Este doctor în psihologie, activând, în paralel cu activitatea de consultanță, din 2006, și în zona academică. S-a specializat în managementul strategic al resurselor umane: diagnoză organizațională, indicatori de performanță, psihologia muncii, psihologie organizațională și managerială, managementul talentului și evaluare și dezvoltare în organizații.

Lavinia are o experienţă de lucru cu organizaţii din România şi din străinătate de peste 20 de ani, dintre care, 10 ani ca Manager în Diviziile de Capital Uman din cadrul PricewaterhouseCoopers şi Deloitte Consulting. A evaluat peste 3500 de persoane și a asistat, din perspectivă HR, peste 50 de companii, din multiple industrii.

Este, de asemenea, psihanalist de orientare analitică, coach acreditat ICF, autor de articole și capitole de carte precum și de adaptări pentru spațiul românesc pentru cinci manuale de instrumente de evaluare psihologică. Este, mai recent, autoarea unei serii de interviuri pe care a co-editat-o impreuna cu dr. Mark Winborn, volum publicat la Routledge, UK.


Revista CARIERE, no. 288 Revista CARIERE, no. 288 CITESTE