Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Citește-te acum

Lucia Costea

Managing Partner și cofondator Secom®  

Lucia Costea este CEO și cofondator Secom®, companie  românească antreprenorială specializată în importul, distribuția și comercializarea de suplimente alimentare, ceaiuri și cosmetice naturale, cu ingrediente de înaltă calitate. Alături de soțul său, Andrei Costea, Lucia Costea a avut un rol decisiv în evoluția Secom®, companie care ocupă în prezent locul III pe piața de suplimente alimentare.

Când erau încă studenți cei doi au acceptat provocarea părinților lui Andrei Costea de a dezvolta businessul Secom® în domeniul fitoterapiei științifice (început în 1997). Astfel, în 2004, în urma unei analize a activității afacerii de la acea vreme, Lucia si Andrei Costea au constatat că produsele existente pe piața din România nu generau rezultatele scontate, așa încât au luat decizia să importe suplimente alimentare cu ingrediente inovatoare de la producători internaționali, cu renume și experiență de zeci de ani în acest domeniu.

A fost o decizie strategică inspirată care a transformat Secom® într-un trendsetter în domeniu, fiind prima companie care a introdus pe piața locală multe dintre ingredientele disponibile astăzi: ciuperci medicinale, colostru, glutation, 5-HTP, resveratrol, GABA, L-citrulină, prima gamă de suplimente special creată de medici pediatri pentru sănătatea copiilor – ChildLife® Essentials, dar și concepte precum cel de medicină integrativă sau de extract standardizat.

În cei 16 ani de implicare susținută în business, atât la nivel strategic, cât și operațional, Lucia și Andrei Costea au reușit să consolideze business-ul Secom® într-o companie respectabilă, cu o cifră de afaceri de peste 25,5 de milioane de euro, o echipă de 190 de profesioniști, 14 magazine proprii răspândite la nivel național și un portofoliu complex de 470 de produse care se lărgește în fiecare an  cu produse inovatoare.

Cheia acestei reușite a fost consecvența si dorinta celor doi de a construi un business pe baze solide, o companie care să crească într-un mod organic și sustenabil. O strategie în care ambii cred în continuare și pe care o vor păstra și în viitor.

Lucia Costea a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine,  specializarea Germană – Rusă, în cadrul Universității București (2006) și a participat la o serie de cursuri de dezvoltare și formare profesională, atât în România, cât și în afara țării, care au ajutat-o să facă față cu succes provocărilor mediului antreprenorial. În prezent, Lucia este implicată în proiectul The EY Entrepreneurial Winning Women™.

Lucia Costea este pasionată de domeniul în care activează și consideră că voința, autodisciplina, perseverența și spiritul orientat către acțiune sunt fundația evoluției.


Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 CITESTE