CARIERE, no. 278, iunie 2022 CARIERE, no. 278, iunie 2022 Citește-te acum

Mircea Cărtărescu

Magie, umanism fundamental şi muncă pusă în slujba emoţiilor

Sunt amprentele care dau unicitatea brandului Mircea Cărtărescu. Pentru că după mai bine de 35 de ani de excelență ca ambasador al literaturii românești peste hotare, Mircea Cărtărescu face parte din brandul de țară al României. Ca poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist, profesor și mentor al multor generații de studenți. Cel mai premiat scriitor român în străinătate. Autor premiat și tradus în multe țări, invitat la festivaluri, la lecturi publice, la târguri de carte.

Lista cărților pe care le-a publicat din 1980 este aproape la fel de lungă ca lista premiilor acordate de-a lungul anilor, care îl recomandă ca fiind printre scriitorii europeni care contează. Cea mai recentă recunoaștere vine din partea Clubului spaniol Leteo, care decernează anual un prestigios premiu literar. „Magia, originalitatea şi munca pusă în slujba emoţiilor” sunt valorile pentru care Clubul Leteo a făcut această alegere în 2017.

Deși este un răsfățat al premiilor literare, crede că nu se poate face nici un fel de comparaţie între scriitori. „Fiecare e reprezentantul propriei lumi. Pentru mine este esențial umanismul fundamental a tot ceea ce scriu.”


servicii seo profesionale

CARIERE, no. 278, iunie 2022 CARIERE, no. 278, iunie 2022 Citește-te acum