Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Citește-te acum

Victor Costache

Conf.Dr.Victor Costache este specialist în chirurgie cardiacă şi doctor în ştiinţe medicale. S-a întors să facă performanţă în România, după aproape 15 ani de practică în spitale din Franţa şi Canada. De numele lui sunt legate primele intervenţii pe cord deschis realizate la Sibiu, dar şi nenumărate operaţii efectuate în premieră mondială, europeană sau naţională.

Anul acesta, acest cardiolog, alături de o echipă de medici bine pregătiţi au reuşit imposibilul pentru un pacient căruia nimeni nu-i mai dădea decât câteva ore de trăit. Pare o secvență ruptă dintr-un film, dar totul este cât se poate de real. Iar Academy of World Records a atestat recordul mondial în intervenția de la Sibiu a doctorului Victor Costache, aceasta devenind prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular.

Se consideră un om care face parte dintr-un sistem. Dar care, în același timp, se confruntă sau uneori chiar se luptă cu sistemul, pentru a schimba lucrurile în mai bine. “Sunt un tip care își folosește cunoștințele și care muncește foarte mult pentru a-i ajuta pe oameni – aceasta este profesia, dar și vocația mea”, spune Conf.Dr. Victor Costache

Citeste integral profilul lui Victor Costache aici:
https://revistacariere.ro/leadership/oameni-care-ne-inspira/victor-costache-medicul-care-vindeca-bataia-inimii/


Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 CITESTE